Kaneelkoekjes
Lekkere krokante koekjes met een swirl van kaneelsuiker. Makkelijk te maken met basisingrediënten.
25 M + 20 M oventijd + 30 M wachttijd
Ingrediënten
Voor stuks
-
200 gr bloem
-
75 gr suiker
-
1 eidooier
-
1 zakje vanillesuiker
-
125 gr boter
-
1 eetlepel koud water
Vulling
-
60 gr donkere basterdsuiker
-
3 theelepels kaneel
-
4 eetlepels melk
Materiaal
-
Bakplaat met bakpapier
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Doe de bloem, suiker, vanillesuiker in een kom.
-
Voeg de boter in blokjes en de eidooier toe. Mix tot een kruimelig geheel.
-
Voeg dan de eetlepel water toe en kneed het deeg met je handen tot een stevige bal. Is het nog erg droog, voeg dan een beetje extra water toe, is het erg plakkerig dan een beetje bloem.
-
Wikkel het deeg in een stuk plasticfolie en leg een half uurtje in de koelkast. Als het deeg koud is dan krijg je een extra knapperig resultaat en is het makkelijker te bewerken.
-
Verwarm de oven voor op 180° graden.
-
Meng voor de vulling de basterdsuiker met de kaneel.
-
Bestrooi je werkblad met een beetje extra bloem en rol hier het deeg op uit tot een grote rechthoekige lap.
-
Dip een kwastje in de melk en bestrijk het deegoppervlak hiermee.
-
Bestrooi de kaneelsuiker erover en rol de lap deeg stevig op via de lange kant.
-
Snijd plakjes van ca. 1 cm dik en leg deze op een bakplaat met bakpapier.
-
Schuif de bakplaat met de kaneelkoekjes de oven in en bak de koekjes in 20 minuten goudbruin. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes erop afkoelen.
Heeft het gesmaakt?
187 stemmen
Ook lekker