Kaneelkoekjes
Lekkere krokante koekjes met een swirl van kaneelsuiker. Makkelijk te maken met basisingrediënten.
ingrediënten
Vulling
Materiaal
Bereiding
-
Doe de bloem, suiker, vanillesuiker in een kom.
-
Voeg de boter in blokjes en de eidooier toe. Mix tot een kruimelig geheel.
-
Voeg dan de eetlepel water toe en kneed het deeg met je handen tot een stevige bal. Is het nog erg droog, voeg dan een beetje extra water toe, is het erg plakkerig dan een beetje bloem.
-
Wikkel het deeg in een stuk plasticfolie en leg een half uurtje in de koelkast. Als het deeg koud is dan krijg je een extra knapperig resultaat en is het makkelijker te bewerken.
-
Verwarm de oven voor op 180° graden.
-
Meng voor de vulling de basterdsuiker met de kaneel.
-
Bestrooi je werkblad met een beetje extra bloem en rol hier het deeg op uit tot een grote rechthoekige lap.
-
Dip een kwastje in de melk en bestrijk het deegoppervlak hiermee.
-
Bestrooi de kaneelsuiker erover en rol de lap deeg stevig op via de lange kant.
-
Snijd plakjes van ca. 1 cm dik en leg deze op een bakplaat met bakpapier.
-
Schuif de bakplaat met de kaneelkoekjes de oven in en bak de koekjes in 20 minuten goudbruin. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes erop afkoelen.

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!