Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Ananas ster dessert met kokos

Sluit het kerstdiner in stijl af met deze krokante sterren met ananas en kokos

Ingrediënten
  • 270 gr ananas uit blik (8 schijven)
  • 8 vellen bladerdeeg (diepvries)
  • 4 eetlepels Abrikozenjam
  • 1 ei
  • 8 bollen ijs
  • geraspte kokos

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Ontdooi de vellen bladerdeeg en leg ze daarna op een bakplaat met bakpapier, bij mij paste er 4 op (dus gebruik 2 bakplaten of bak ze in 2 x). Verdeel een halve eetlepel van de abrikozenjam in het midden en strijk iets uit. Leg hier een uitgelekte en droog gedepte ananas schijf op. Snijd de 4 hoeken van het bladerdeeg schuin in tot de ananas. Vouw telkens 1 punt over de ananas en druk deze goed vast, vouw ook de randjes goed om anders gaan ze open tijdens het bakken. Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg hiermee. Bak ze in 20 tot 25 minuten mooi goudbruin. Serveer ze met een bol ijs en wat geraspte kokos.

ananas_ster_01.jpg
ananas_ster_02.jpg
ananas_ster_03.jpg
ananas_ster_04.jpg

Helaas is het niet aan te raden om ze een dag van te voren te maken anders wordt het bladerdeeg minder krokant. Een paar uur kan wel. Warm de ster dan eventueel nog een paar min op in de oven en serveer dan met ijs.

Beoordeling (15 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x wereld stamppotjes
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
Indische andijviestamppot
  • Hoofdgerecht
Mexicaanse stamppot met bonen

Gezonde recepten

Makkelijke en gezonde recepten voor een fit en gezond leven. Deze gerechten bevatten veel fruit, groenten, proteïne, vezels, vetarm vlees en veel vitamine. Verantwoorde recepten die vooral ook heel erg lekker zijn.

Gezonde appel cakejes
Andijviestamppot met gerookte kip
Bietensalade met feta
Frisse toast met Hüttenkäse en serranoham
Thaise courgette noedels met omeletrol