Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bladerdeegsterren met ananas en kokos

Sluit het kerstdiner in stijl af met deze krokante sterren met ananas, bolletje ijs en kokos

Ingrediënten
  • 270 gr ananas uit blik (8 schijven)
  • 8 vellen bladerdeeg (diepvries)
  • 4 eetlepels Abrikozenjam
  • 1 ei
  • 8 bollen ijs
  • geraspte kokos

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Ontdooi de vellen bladerdeeg en leg ze daarna op een bakplaat met bakpapier, bij mij paste er 4 op (dus gebruik 2 bakplaten of bak ze in 2 x). Verdeel een halve eetlepel van de abrikozenjam in het midden en strijk iets uit. Leg hier een uitgelekte en droog gedepte ananas schijf op. Snijd de 4 hoeken van het bladerdeeg schuin in tot de ananas. Vouw telkens 1 punt over de ananas en druk deze goed vast, vouw ook de randjes goed om anders gaan ze open tijdens het bakken. Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg hiermee. Bak ze in 20 tot 25 minuten mooi goudbruin. Serveer ze met een bol ijs en wat geraspte kokos.

Helaas is het niet aan te raden om ze een dag van te voren te maken anders wordt het bladerdeeg minder krokant. Een paar uur kan wel. Warm de ster dan eventueel nog een paar min op in de oven en serveer dan met ijs.

 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×