Bladerdeegsterren met ananas en kokos

Sluit het kerstdiner in stijl af met deze krokante sterren met ananas, bolletje ijs en kokos

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Ontdooi de vellen bladerdeeg en leg ze daarna op een bakplaat met bakpapier, bij mij paste er 4 op (dus gebruik 2 bakplaten of bak ze in 2 x). Verdeel een halve eetlepel van de abrikozenjam in het midden en strijk iets uit. Leg hier een uitgelekte en droog gedepte ananas schijf op. Snijd de 4 hoeken van het bladerdeeg schuin in tot de ananas. Vouw telkens 1 punt over de ananas en druk deze goed vast, vouw ook de randjes goed om anders gaan ze open tijdens het bakken. Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg hiermee. Bak ze in 20 tot 25 minuten mooi goudbruin. Serveer ze met een bol ijs en wat geraspte kokos.

 Helaas is het niet aan te raden om ze een dag van te voren te maken anders wordt het bladerdeeg minder krokant. Een paar uur kan wel. Warm de ster dan eventueel nog een paar min op in de oven en serveer dan met ijs.

 

3 x heerlijke soepen

Zoete aardappelsoep
Champignonsoep
Minestronesoep

Sinterklaas recepten

Iets lekkers maken voor tijdens Sinterklaas? Of het nou een compleet diner is of iets zoets of een hartige snack voor tijdens pakjesavond, hier vind je heel veel lekkere recepten voor 5 december! Van een pepernotentaart en speculaasmuffins tot gourmetrecepten en wortelsoep. Dat wordt dus gegarandeerd een lekker en gezellig avondje!

Pancakes met kruidnoten en banaan

Helemaal in de Sinterklaas stemming of heb je pepernoten over? Verwerk ze in deze heerlijke fluffy pannenkoekjes.

Ontbijt

20 min

2-3 pers.

Speculaaskoeken met amandelspijs

Maak zelf deze heerlijk krokante koeken met speculaaskruiden gevuld met een lekker zoete en zachte vulling van amandelspijs

Bakrecept

40 min bereiden + 15 min oventijd + 1 uur rusttijd

6 stuks

Speculaas crumble taart

Heerlijke taart met een romige vanille custard vulling, appels en een krokante crumble bovenop. Lekker voor op een herfstige dag of voor tijdens een Sinterklaasviering.

Bakrecept

1 uur + 35 min oventijd

10 pers.

Maak een gratis LeukeRecepten account

• Bewaar je favoriete recepten

• Elke week een persoonlijk   

   weekmenu in je mail

• Voeg eigen notities toe

• Maak een eigen eetplanning