Ga naar de inhoud
Bananenbrood met kokos

Bananenbrood met kokos

Dit gezonde bananenbrood heeft de heerlijke smaak van kokos en een lekkere crunch door de hazelnoten. Gezoet met natuurlijke suikers.

15 M + 45 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor plakken

  • 3 rijpe bananen
  • 200 gr speltmeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • 100 gr kokosrasp
  • 1 handje hazelnoten
  • 1 snuf kaneel
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels appelmoes ( zonder suiker )
  • 1 klein scheutje melk

Benodigdheden

  • Cakevorm ca. 25 x 11 cm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° graden.


  2. Doe de eieren, appelmoes, kaneel, melk en bananen in stukken in een keukenmachine. Mix tot een egaal papje.


  3. Voeg het speltmeel en bakpoeder toe en roer of mix er kort doorheen.


  4. Voeg dan de kokos en grof gehakte hazelnoten toe en schep erdoorheen.


  5. Vet een cakevorm in of bekleed met bakpapier. Giet het beslag hierin en bestrooi eventueel de bovenzijde met een beetje extra kokos.


  6. Bak het bananenbrood in ca. 45 min gaar in de oven.


  7. Tip: Probeer ook dit lekkere basisrecept voor gezond bananenbrood