Bananenbrood met kokos

Dit gezonde bananenbrood heeft de heerlijke smaak van kokos en een lekkere crunch door de hazelnoten. Gezoet met natuurlijke suikers.

Bakrecept 15 min + 45 min oventijd

ingrediënten

voor 12 plakken

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° graden.

  2. Doe de eieren, appelmoes, kaneel, melk en bananen in stukken in een keukenmachine. Mix tot een egaal papje.

  3. Voeg het speltmeel en bakpoeder toe en roer of mix er kort doorheen.

  4. Voeg dan de kokos en grof gehakte hazelnoten toe en schep erdoorheen.

  5. Vet een cakevorm in of bekleed met bakpapier. Giet het beslag hierin en bestrooi eventueel de bovenzijde met een beetje extra kokos.

  6. Bak het bananenbrood in ca. 45 min gaar in de oven.

  7. Tip: Probeer ook dit lekkere basisrecept voor gezond bananenbrood

Heeft het gesmaakt?
117 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!