
Bananenbrood met kokos
Dit gezonde bananenbrood heeft de heerlijke smaak van kokos en een lekkere crunch door de hazelnoten. Gezoet met natuurlijke suikers.
15 M + 45 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor plakken
-
3 rijpe bananen
-
200 gr speltmeel
-
1 zakje bakpoeder
-
100 gr kokosrasp
-
1 handje hazelnoten
-
1 snuf kaneel
-
2 eieren
-
2 eetlepels appelmoes ( zonder suiker )
-
1 klein scheutje melk
Benodigdheden
-
Cakevorm ca. 25 x 11 cm
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180Ā° graden.
-
Doe de eieren, appelmoes, kaneel, melk en bananen in stukken in een keukenmachine. Mix tot een egaal papje.
-
Voeg het speltmeel en bakpoeder toe en roer of mix er kort doorheen.
-
Voeg dan de kokos en grof gehakte hazelnoten toe en schep erdoorheen.
-
Vet een cakevorm in of bekleed met bakpapier. Giet het beslag hierin en bestrooi eventueel de bovenzijde met een beetje extra kokos.
-
Bak het bananenbrood in ca. 45 min gaar in de oven.
-
Tip: Probeer ook dit lekkere basisrecept voor gezond bananenbrood
Heeft het gesmaakt?
119 stemmen
Ook lekker