Ga naar de inhoud
Appel en peer chips

Appel en peer chips

Wist je dat je van appels en peren ook chips kunt maken? Lekker met wat kaneel en poedersuiker uit de oven

15 M + 2 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor porties

  • 2 appels
  • 2 peren
  • snuf kaneel
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Materialen

  • Mandoline of kaasschaaf
  • 2 Bakplaten met bakpapier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 120 graden. Snijd de appel en peer in hele dunne schijfjes. Bestrijk het bakpapier met een dun laagje olie. Verdeel het fruit over 2 bakplaten. Meng het kaneelpoeder met de poedersuiker en bestrooi de appel en peer hiermee.


  2. Bak de chips dan ongeveer 2 uur in de oven tot hij bruin begint te kleuren en knapperig begint te worden. De tijd kan ook verschillen dus check af en toe of de chips al goed is.