
Appel en peer chips
Wist je dat je van appels en peren ook chips kunt maken? Lekker met wat kaneel en poedersuiker uit de oven
15 M + 2 M oventijd
Ingrediƫnten: Appel en peer chips
Voor porties
-
2 appels
-
2 peren
-
snuf kaneel
-
2 eetlepels poedersuiker
-
2 eetlepels zonnebloemolie
Materialen
-
Mandoline of kaasschaaf
-
2 Bakplaten met bakpapier
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Appel en peer chips
-
Verwarm de oven op 120 graden. Snijd de appel en peer in hele dunne schijfjes. Bestrijk het bakpapier met een dun laagje olie. Verdeel het fruit over 2 bakplaten. Meng het kaneelpoeder met de poedersuiker en bestrooi de appel en peer hiermee.
-
Bak de chips dan ongeveer 2 uur in de oven tot hij bruin begint te kleuren en knapperig begint te worden. De tijd kan ook verschillen dus check af en toe of de chips al goed is.
Heeft het gesmaakt?
94 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 95
- vet 3 gr
- verzadigd vet 0.3 gr
- koolhydraten 17 gr
- w.v. suikers 14 gr
- vezels 3 gr
- eiwit 0.5 gr
Ook lekker