Aubergine rolletjes met ricotta

Vegetarische rolletjes van aubergine gevuld met romige ricotta en walnoot

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Materialen

Bereiding

 Snijd de aubergine in dunne plakken. Bestrijk deze met wat olie en bestrooi met peper en zout. Grill ze in een grillpan tot er mooie bruine strepen te zien zijn. Leg ze daarna op een bord. Meng de ricotta met 1 eetlepel pesto en de walnoten.

 Schep een beetje van het mengsel vooraan op een plak aubergine samen met een paar blaadjes rucola en rol op. Leg ze op een bord en bestrijk de bovenzijde met een beetje pesto en bestrooi eventueel met een paar peperbesjes. Deze aubergine rolletjes zijn zowel warm als koud lekker en kun je ook een paar minuten opwarmen in de oven. Prik er een prikkertje in om makkelijk uit te delen.

88 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.