Aubergine rolletjes met ricotta

Vegetarische rolletjes van aubergine gevuld met romige ricotta en walnoot

Hapjes en snacks 30 min

ingrediënten

voor 12 stuks

Materialen

Bereiding

  1. Snijd de aubergine in dunne plakken. Bestrijk deze met wat olie en bestrooi met peper en zout. Grill ze in een grillpan tot er mooie bruine strepen te zien zijn. Leg ze daarna op een bord. Meng de ricotta met 1 eetlepel pesto en de walnoten.

  2. Schep een beetje van het mengsel vooraan op een plak aubergine samen met een paar blaadjes rucola en rol op. Leg ze op een bord en bestrijk de bovenzijde met een beetje pesto en bestrooi eventueel met een paar peperbesjes. Deze aubergine rolletjes zijn zowel warm als koud lekker en kun je ook een paar minuten opwarmen in de oven. Prik er een prikkertje in om makkelijk uit te delen.

Heeft het gesmaakt?
88 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Uit onze shop

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!