Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Aubergine rolletjes met ricotta

Vegetarische rolletjes van aubergine gevuld met romige ricotta en walnoot

Ingrediënten
  • 1 aubergine
  • 2 eetlepel pesto
  • 250 gr ricotta
  • 50 gr walnoten (grof gehakt)
  • Handje rucola
  • Eventueel peperbesjes
  • olijfolie
Materialen
  • Mandoline of kaasschaaf

Bereiding
Snijd de aubergine in dunne plakken. Bestrijk deze met wat olie en bestrooi met peper en zout. Grill ze in een grillpan tot er mooie bruine strepen te zien zijn. Leg ze daarna op een bord. Meng de ricotta met 1 eetlepel pesto en de walnoten.

Schep een beetje van het mengsel vooraan op een plak aubergine samen met een paar blaadjes rucola en rol op. Leg ze op een bord en bestrijk de bovenzijde met een beetje pesto en bestrooi eventueel met een paar peperbesjes. Deze aubergine rolletjes zijn zowel warm als koud lekker en kun je ook een paar minuten opwarmen in de oven. Prik er een prikkertje in om makkelijk uit te delen.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×