Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Aubergine rolletjes met ricotta

Vegetarische rolletjes van aubergine gevuld met romige ricotta en walnoot

Ingrediënten
  • 1 aubergine
  • 2 eetlepel pesto
  • 250 gr ricotta
  • 50 gr walnoten (grof gehakt)
  • Handje rucola
  • Eventueel peperbesjes
  • olijfolie
Materialen
  • Mandoline of kaasschaaf

Bereiding
Snijd de aubergine in dunne plakken. Bestrijk deze met wat olie en bestrooi met peper en zout. Grill ze in een grillpan tot er mooie bruine strepen te zien zijn. Leg ze daarna op een bord. Meng de ricotta met 1 eetlepel pesto en de walnoten.

aubergine_rolletjes_01.jpg
aubergine_rolletjes_02.jpg
aubergine_rolletjes_03.jpg

Schep een beetje van het mengsel vooraan op een plak aubergine samen met een paar blaadjes rucola en rol op. Leg ze op een bord en bestrijk de bovenzijde met een beetje pesto en bestrooi eventueel met een paar peperbesjes. Deze aubergine rolletjes zijn zowel warm als koud lekker en kun je ook een paar minuten opwarmen in de oven. Prik er een prikkertje in om makkelijk uit te delen.

Beoordeling (56 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette