Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Aubergine rolletjes met ricotta

Vegetarische rolletjes van aubergine gevuld met romige ricotta en walnoot

Ingrediënten
  • 1 aubergine
  • 2 eetlepel pesto
  • 250 gr ricotta
  • 50 gr walnoten (grof gehakt)
  • Handje rucola
  • Eventueel peperbesjes
  • olijfolie
Materialen
  • Mandoline of kaasschaaf

Bereiding
Snijd de aubergine in dunne plakken. Bestrijk deze met wat olie en bestrooi met peper en zout. Grill ze in een grillpan tot er mooie bruine strepen te zien zijn. Leg ze daarna op een bord. Meng de ricotta met 1 eetlepel pesto en de walnoten.

aubergine_rolletjes_01.jpg
aubergine_rolletjes_02.jpg
aubergine_rolletjes_03.jpg

Schep een beetje van het mengsel vooraan op een plak aubergine samen met een paar blaadjes rucola en rol op. Leg ze op een bord en bestrijk de bovenzijde met een beetje pesto en bestrooi eventueel met een paar peperbesjes. Deze aubergine rolletjes zijn zowel warm als koud lekker en kun je ook een paar minuten opwarmen in de oven. Prik er een prikkertje in om makkelijk uit te delen.

Beoordeling (56 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst