Geroosterde aubergine uit de oven
Heerlijk recept voor geroosterde aubergines uit de oven. Geserveerd met een zelfgemaakt yoghurt sausje en afgemaakt met wat peterselie en amandelen. Met weinig moeite heb je toch wat moois gemaakt!
15 M + 30 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
2 aubergines
-
peper en zout
-
3 eetlepels olijfolie
-
100 gr yoghurt ( plantaardig )
-
1 citroen
-
2 handjes verse peterselie
-
40 gr amandelen
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Snijd de aubergine in de lengte doormidden. Vervolgens snijd je ze kruislings in met een mesje, maar let op: je snijdt alleen het vruchtvlees in, je snijdt de aubergine niet door.
-
Leg op de bakplaat met de ingesneden kant naar boven. Verdeel hier olijfolie, zout en peper overheen. Zet in de oven voor 30 minuten op 200 graden.
-
Hak de peterselie en amandelen grof.
-
Vervolgens maak je het yoghurtsausje. Dit doe je door 1 eetlepel citroensap toe te voegen aan de yoghurt samen met wat peper, zout en de helft van de peterselie.
-
Als de aubergines helemaal zacht zijn serveer je ze met de yoghurtsaus, amandelen, overgebleven peterselie en eventueel een snuf zout, peper en extra scheutje olijfolie.
Heeft het gesmaakt?
1 stem
Ook lekker