
Geroosterde pompoen uit de oven
Dit recept voor geroosterde pompoen met geitenkaas en pecannoten is een van mijn favoriete herfstgerechten. De zachte pompoen samen met de knapperige pecannoten en zoete honing vind ik een perfecte combinatie. En het mooie is: het is eenvoudig te maken en ook nog eens gezond!
5 M + 30 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
400 gr pompoenblokjes
-
1 eetlepel extra vergine olijfolie
-
1 theelepel kaneel
-
een snuf zout
-
50 gr geitenkaas
-
30 gr pecannoten
-
1 eetlepel honing
-
Handje verse tijm
-
Snuf peper
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg bakpapier op een bakplaat en verdeel daar de pompoen overheen.
-
Doe hier de olijfolie, paprika poeder, kaneel en snuf zout overheen. Schep alles om en zet in de oven voor 30 minuten.
-
Hak de pecannoten grof, verkruimel de geitenkaas en risp de tijm van de takjes.
-
Als de pompoen klaar is verdeel je de pecannoten, geitenkaas, tijm en honing eroverheen samen met een snuf peper.
Heeft het gesmaakt?
2 stemmen
Ook lekker