Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Balsamico champignons op spies

Deze BBQ spies voor op de BBQ is gemaakt van gemarineerde champignons en helemaal vegetarisch.

Ingrediënten
  • 175 gr middelgrote champignons
  • 5 gr peterselie voor erover
Marinade
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel olie
  • 2 tenen knoflook (fijngehakt)
Benodigdheden
  • 5 sate prikkers

Bereiding
Leg alvast de saté prikkers in een bakje met water, zodat deze niet verbranden op de BBQ. Meng de ingrediënten van de marinade in een kommetje en leg hier de champignons in. Laat deze minimaal 15 minuten in de marinade trekken en schep af en toe de marinade over de champignons in zodat deze er goed in trekt.

Hak in de tussentijd de peterselie. Rijg vervolgens voorzichtig met een draaiende beweging ongeveer 4 champignons per saté prikker. Grill deze in ongeveer 5 minuten gaar op de BBQ. Keer de spiezen tussentijds om.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×