Ga naar de inhoud
Balsamico champignons op spies

Balsamico champignons op spies

Deze BBQ spies voor op de BBQ is gemaakt van gemarineerde champignons en helemaal vegetarisch.

15 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 175 gr middelgrote champignons
  • 5 gr peterselie voor erover

Marinade

  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel olie
  • 2 tenen knoflook ( fijngehakt )

Benodigdheden

  • 5 saté prikkers

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Leg alvast de saté prikkers in een bakje met water, zodat deze niet verbranden op de BBQ. Meng de ingrediënten van de marinade in een kommetje en leg hier de champignons in. Laat deze minimaal 15 minuten in de marinade trekken en schep af en toe de marinade over de champignons in zodat deze er goed in trekt.


    champignons_spies_balsamico www.leukerecepten.nl champignons_spies_balsamico www.leukerecepten.nl champignons_spies_balsamico www.leukerecepten.nl
  2. Hak in de tussentijd de peterselie. Rijg vervolgens voorzichtig met een draaiende beweging ongeveer 4 champignons per saté prikker. Grill deze in ongeveer 5 minuten gaar op de BBQ. Keer de spiezen tussentijds om.