Balsamico champignons op spies

Deze BBQ spies voor op de BBQ is gemaakt van gemarineerde champignons en helemaal vegetarisch.

Bijgerecht 15 min

ingrediënten

voor 10 minuten

Marinade

Benodigdheden

Bereiding

  1. Leg alvast de saté prikkers in een bakje met water, zodat deze niet verbranden op de BBQ. Meng de ingrediënten van de marinade in een kommetje en leg hier de champignons in. Laat deze minimaal 15 minuten in de marinade trekken en schep af en toe de marinade over de champignons in zodat deze er goed in trekt.

  2. Hak in de tussentijd de peterselie. Rijg vervolgens voorzichtig met een draaiende beweging ongeveer 4 champignons per saté prikker. Grill deze in ongeveer 5 minuten gaar op de BBQ. Keer de spiezen tussentijds om.

  3. Tip: check voor een glutenvrij gerecht of de sojasaus glutenvrij is, sommige merken bevatten wel gluten.

Heeft het gesmaakt?
216 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.