
Balsamico champignons op spies
Deze BBQ spies voor op de BBQ is gemaakt van gemarineerde champignons en helemaal vegetarisch.
15 M
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
175 gr middelgrote champignons
-
5 gr peterselie voor erover
Marinade
-
2 eetlepels balsamico azijn
-
1 eetlepel sojasaus
-
1 eetlepel olie
-
2 tenen knoflook ( fijngehakt )
Benodigdheden
-
5 satƩ prikkers
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Leg alvast de satƩ prikkers in een bakje met water, zodat deze niet verbranden op de BBQ. Meng de ingrediƫnten van de marinade in een kommetje en leg hier de champignons in. Laat deze minimaal 15 minuten in de marinade trekken en schep af en toe de marinade over de champignons in zodat deze er goed in trekt.
-
Hak in de tussentijd de peterselie. Rijg vervolgens voorzichtig met een draaiende beweging ongeveer 4 champignons per satƩ prikker. Grill deze in ongeveer 5 minuten gaar op de BBQ. Keer de spiezen tussentijds om.
Heeft het gesmaakt?
277 stemmen
Ook lekker