Ga naar de inhoud
Wortelsoep met chorizo kruim

Wortelsoep met chorizo kruim

Deze zachte en zoete soep van wortels is heerlijk in combinatie met de iets zoute kruimels van Spaanse chorizo worst

35 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor personen

Ingredienten

  • 500 gr wortel ( geschrapt en in plakjes )
  • 1 ui ( gesnipperd )
  • 1 teen knoflook ( fijngehakt )
  • 0.5 theelepel karwij zaden ( of een snuf komijn )
  • 1 bouillonblokje
  • paar druppels citroensap
  • 150 ml kook- of slagroom
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 liter water
  • 150 gr chorizo ( in plakjes gesneden )
  • olie om te bakken
  • peterselie om te garneren

materialen

  • Staafmixer en keukenmachine

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verhit een pan zonder olie of vet en bak de chorizo in een paar minuten iets knapperig. Laat daarna uitlekken op een keukenpapiertje en afkoelen. Fruit de ui en knoflook aan met de karwij in een pan met een beetje olie. Voeg de wortel toe en bak 2 minuten mee. Voeg dan het water en bouillonblokje toe en kook de wortel ca 12 minuten zacht.


  2. Pureer de soep met de staafmixer glad. Voeg de room, paprikapoeder en citroensap toe. Proef of de soep nog een snufje peper of zout nodig heeft. Maal de chorizo fijn in de keukenmachine tot er kruimels ontstaan. Serveer de soep met de chorizo kruimels en peterselie en eventueel wat brood.