Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Wortelsoep met chorizo kruim

Deze zachte en zoete soep van wortels is heerlijk in combinatie met de iets zoute kruimels van Spaanse chorizo worst

  • 500 gr wortel (geschrapt en in plakjes)
  • Ingredienten
    • 1 ui (gesnipperd)
    • 1 teen knoflook (fijngehakt)
    • ½ theelepel karwij zaden (of een snuf komijn)
    • 1 bouillonblokje
    • paar druppels citroensap
    • 150 ml kook of slagroom
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • 1 liter water
    • 150 gr chorizo (in plakjes gesneden)
    • olie om te bakken
    • peterselie om te garneren
    materialen
    • Staafmixer en keukenmachine

    Bereiding
    Verhit een pan zonder olie of vet en bak de chorizo in een paar minuten iets knapperig. Laat daarna uitlekken op een keukenpapiertje en afkoelen. Fruit de ui en knoflook aan met de karwij in een pan met een beetje olie. Voeg de wortel toe en bak 2 minuten mee. Voeg dan het water en bouillonblokje toe en kook de wortel ca 12 minuten zacht.

    wortelsoep_01.jpg
    wortelsoep_02.jpg
    wortelsoep_03.jpg
    wortelsoep_04.jpg

    Pureer de soep met de staafmixer glad. Voeg de room, paprikapoeder en citroensap toe. Proef of de soep nog een snufje peper of zout nodig heeft. Maal de chorizo fijn in de keukenmachine tot er kruimels ontstaan. Serveer de soep met de chorizo kruimels en peterselie en eventueel wat brood.

    Beoordeling (237 stemmen)
    Bewaar
    E-mail
    Deel

    Pasta recepten

    Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

    Lasagne met champignon saus
    Gegratineerde gnocchi ovenschotel
    Zoete aardappel gnocchi met spinazie
    Pasta met truffel roomsaus
    Ziti al forno met gehaktballetjes