Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Wortelsoep met chorizo kruim

Deze zachte en zoete soep van wortels is heerlijk in combinatie met de iets zoute kruimels van Spaanse chorizo worst

  • 500 gr wortel (geschrapt en in plakjes)
  • Ingredienten
    • 1 ui (gesnipperd)
    • 1 teen knoflook (fijngehakt)
    • ½ theelepel karwij zaden (of een snuf komijn)
    • 1 bouillonblokje
    • paar druppels citroensap
    • 150 ml kook of slagroom
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • 1 liter water
    • 150 gr chorizo (in plakjes gesneden)
    • olie om te bakken
    • peterselie om te garneren
    materialen
    • Staafmixer en keukenmachine

    Bereiding
    Verhit een pan zonder olie of vet en bak de chorizo in een paar minuten iets knapperig. Laat daarna uitlekken op een keukenpapiertje en afkoelen. Fruit de ui en knoflook aan met de karwij in een pan met een beetje olie. Voeg de wortel toe en bak 2 minuten mee. Voeg dan het water en bouillonblokje toe en kook de wortel ca 12 minuten zacht.

    Pureer de soep met de staafmixer glad. Voeg de room, paprikapoeder en citroensap toe. Proef of de soep nog een snufje peper of zout nodig heeft. Maal de chorizo fijn in de keukenmachine tot er kruimels ontstaan. Serveer de soep met de chorizo kruimels en peterselie en eventueel wat brood.

    De nieuwste BBQ recepten

    Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

    ×