Aardbeien muffins

Heerlijke luchtige muffins met stukjes verse aardbei en een vleugje vanille

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

Verwarm de oven op 190 graden. Doe de slagroom in een kom en voeg de suiker en vanille toe. Klop met een garde (of kort met de mixer) door elkaar. Kluts de eieren erbij en mix er ook kort door. Zeef het bakmeel bij het natte mengsel en spatel er kort door. Snijd de aardbeien, spatel deze kort door het beslag (bewaar een paar voor de topping).

Vul de muffinvormpjes met het beslag. Verdeel nog wat laatste stukjes aardbei er over en de amandel. Bak de muffins ca 20 tot 25 minuten in de oven tot de goudbruin en gaar zijn. Laat ze vervolgens afkoelen. Ook lekker met wat gesmolten witte chocolade er over.

Ik heb voor dit recept vrij grote muffin vormpjes gebruikt. Als je de ‘standaard’ papieren muffinvormpjes gebruikt kun je ca. 12 muffins met dit recept maken.

Aardbeienmuffins

15 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.