Ga naar de inhoud
Aardbeien muffins

Aardbeien muffins

Heerlijke luchtige muffins met stukjes verse aardbei en een vleugje vanille

20 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 250 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 120 gr suiker
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 200 gr aardbeien
  • 50 gr amandelschaafsel

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 190 graden. Doe de slagroom in een kom en voeg de suiker en vanille toe. Klop met een garde (of kort met de mixer) door elkaar. Kluts de eieren erbij en mix er ook kort door. Zeef het bakmeel bij het natte mengsel en spatel er kort door. Snijd de aardbeien, spatel deze kort door het beslag (bewaar een paar voor de topping).


  2. Vul de muffinvormpjes met het beslag. Verdeel nog wat laatste stukjes aardbei er over en de amandel. Bak de muffins ca 20 tot 25 minuten in de oven tot de goudbruin en gaar zijn. Laat ze vervolgens afkoelen. Ook lekker met wat gesmolten witte chocolade er over.


  3. Ik heb voor dit recept vrij grote muffin vormpjes gebruikt. Als je de ‘standaard’ papieren muffinvormpjes gebruikt kun je ca. 12 muffins met dit recept maken.