Custard vla met banaan

Zelf gemaakte custard vla met plakjes banaan en walnoot

Nagerecht 20 min + 1 uur opstijven

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe de suiker, maizena en zout in een pan en roer alles door elkaar. Zet de pan op het vuur en voeg geleidelijk de melk toe. Breng het mengsel op middelhoog vuur al roerende aan de kook. Pas op dat de melk niet overkookt.

  2. Schep een beetje melk uit de pan en klop dit met een garde samen met de eieren door elkaar en schenk terug in de pan. Laat het mengsel nog even zachtjes koken totdat het de gewenste dikte heeft bereikt. Haal de pan van het vuur en roer de vanillesuiker erdoor.

  3. Schenk de pudding in kommetjes en laat minimaal een uur in de koelkast afkoelen. Snijd de banaan in plakjes en beleg de pudding hiermee. Strooi de walnoten erover. Ook lekker met een toef slagroom.

Heeft het gesmaakt?
11 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!