Paas tompoucen

Heerlijke gele tompoucen voor Pasen, helemaal zelfgemaakt en met een vulling van room met advocaat

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Vulling
Benodigdheden

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Ontdooi de plakjes bladerdeeg iets. Snijd ze doormidden zodat er 2 rechthoeken ontstaan. Leg deze op een bakplaat met bakpapier. Prik gaatjes in het deeg met een vork. Leg een ander vel bakpapier erop en dek af met een 2e bakplaat, zo wordt het bladerdeeg gebakken zonder dat het heel erg omhoog kan komen. Schuif de platen in de oven en bak ca. 20 minuten in de oven. Waarschijnlijk passen niet alle plakjes bladerdeeg in 1 x op de bakplaat dus moet je nog een 2e batch bakken.

Maak nu de banketbakkersroom voor de vulling: meng de suiker, vanillesuiker en eidooiers in een kom. Klop door elkaar met een garde. Zeef de bloem en custardpoeder erbij en roer tot deze is opgenomen.

Verwarm de melk in een pannetje. Breng net aan de kook en zet het vuur daarna uit. Laat iets afkoelen anders bestaat de kans dat de eieren gaan stollen zodra je dit toevoegt. Voeg de warme melk beetje bij beetje toe aan het eiermengsel en roer met de garde door elkaar.

Als alles gemengd is doe het mengsel terug in het pannetje en verwarm deze op laag tot middelhoog vuur. Blijf met een garde roeren tot het mengsel is ingedikt tot een dikke vla. Dit duurt ca. 10 minuten. Let op dat de onderkant niet verbrand. Laat het mengsel daarna afkoelen in een bak die je afdekt met huishoudfolie.

Mix de afgekoelde en opgesteven banketbakkersroom kort door met de mixer zodat er geen klonten meer in zitten. Klop de slagroom stijf met 50 gr poedersuiker en de slagroomversteviger. Mix ⅔ van de opgeklopte slagroom beetje bij beetje kort door de banketbakkersroom samen met 6 eetlepels advocaat tot een romig mengsel. Laat vervolgens een uur opstijven in de koelkast.

Meng 125 gr poedersuiker met 1 eetlepel advocaat en eventueel nog wat gele kleurstof en voeg een paar druppels water toe en meng tot een dik glazuur. Besmeer de helft van de gebakken plakken bladerdeeg met het glazuur. Neem de andere gebakken plakken bladerdeeg. Schep wat van de room advocaatvulling op deze plakken, je kunt dit ook met de spuitzak doen.

Dek ze af met de bladerdeeg plakken met glazuur. Strijk met een mes of spatel de room iets omhoog en langs de randen om de overtollige room te verwijderen. Dit kun je weer terugdoen in de kom bij de rest. Herhaal dit tot alle tompoucen klaar zijn.

Doe de overgebleven opgeklopte slagroom in een spuitzak en maak een streep of toefjes op de paastompoucen.

Tip: bewaar de paastompoucen in de koelkast maximaal 3 dagen. Dit recept bevat door de advocaat dus alcohol en is daarom niet geschikt voor kinderen. Je kunt de advocaat ook weglaten, dit maakt ze wel wat minder paasachtig.

19 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.