Valentijn tompouce

Een romantisch gebakje of dessert van knapperig bladerdeeg in hartvorm met roze slagroom en aardbeien. Voor een onvergetelijk moment.

Nagerecht 30 min + 20 min oventijd + 5 min afkoeltijd

ingrediënten

voor 2 personen

Materiaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° graden.

  2. Laat het bladerdeeg iets ontdooien. Snijd hartjes uit het deeg zo groot al het plakje zelf. Je kunt dit uit de losse pols doen of een hartje tekenen op papier, uitknippen en dit als mal gebruiken.

  3. Leg de bladerdeeghartjes op een bakplaat met bakpapier. Prik er met een vork gaatjes in. Leg een tweede vel bakpapier erop en leg hier een tweede bakplaat op. Zo wordt het bladerdeeg knapperig gebakken zonder dat het heel erg omhoog kan komen. Schuif de platen in de oven en bak ca. 20 minuten in de oven.

  4. Haal de bladerdeeghartjes uit de oven en laat afkoelen.

  5. Klop ondertussen de slagroom stijf met de slagroomversteviger, suiker en een paar druppels rode kleurstof.

  6. Snijd ook alvast de aardbeien in plakjes.

  7. Meng de poedersuiker met een paar druppels water en rode kleurstof tot een roze glazuur. Besmeer twee hartjes met deze glazuur.

  8. Doe de roze slagroom in een spuitzak en spuit toefjes op de andere twee hartjes (zonder) glazuur. Leg wat plakjes aardbeien op de slagroom en dek af met de hartjes met glazuur.

  9. Spuit nog een toefje slagroom er bovenop en steek er een klein stukje aardbei in. Serveer de valentijn tompoucen op een mooi bordje met eventueel wat extra aardbeien.

  10. Tip: Je kunt deze tompoucen een paar uur voor het serveren alvast maken en bewaren in de koelkast, maar liever geen dag van tevoren dan wordt het bladerdeeg slap(per).

Heeft het gesmaakt?
11 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!