Beef shanghai
Deze oosterse noedels met kruidige gehaktballetjes zet je makkelijk en snel op tafel!
45 M
Ingrediënten
Voor personen
-
100 gr prei
-
100 gr taugé
-
0.5 pak woknoedels ( a 248 gr )
-
1 paprika
-
sesamzaadjes
-
verse koriander
Gehaktballetjes
-
300 gr gehakt
-
0.5 eetlepel Chinees vijfkruidenpoeder
-
Snuf knoflookpoeder
-
Snuf cayenne
-
1 ei
-
3 eetlepels paneermeel
Saus
-
5 eetlepels sojasaus
-
1 eetlepel sesamolie
-
1.5 eetlepels bruine suiker
-
0.5 eetlepel vissaus
-
1 limoen
-
theelepel Optioneel: 1 eetlepel maïzena
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Begin met het maken van de gehaktballetjes: meng alle ingrediënten hiervoor door elkaar in een kom. Draai hier kleine balletjes van en bak deze in een pan met een beetje boter of margarine bruin in ca 10 min. Snijd ondertussen de paprika in blokjes en eventueel de prei in dunne ringetjes. Verwarm de sojasaus in een steelpannetje en voeg de sesamolie, suiker, vissaus en het sap van de limoen toe. Breng zachtjes aan de kook en laat iets indikken, je kunt ook eventueel de maïzena oplossen in een eetlepel water en toevoegen om hem snel te laten indikken.
-
Schep de balletjes uit de pan en voeg de blokjes paprika toe en na een paar minuten de prei. Bak tot deze iets geslonken is. Voeg de saus toe en roer goed door. Voeg dan gehaktballetjes weer toe en vervolgens de noedels en de laatste minuut de taugé. Meng alles goed door elkaar. Serveer de beef Shanghai met wat koriander en sesamzaadjes.
-
Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.
Heeft het gesmaakt?
144 stemmen
Ook lekker