Beef shanghai

Deze oosterse noedels met kruidige gehaktballetjes zet je makkelijk en snel op tafel!

Hoofdgerecht 45 min

ingrediënten

voor 2 personen

Gehaktballetjes

Saus

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Begin met het maken van de gehaktballetjes: meng alle ingrediënten hiervoor door elkaar in een kom. Draai hier kleine balletjes van en bak deze in een pan met een beetje boter of margarine bruin in ca 10 min. Snijd ondertussen de paprika in blokjes en eventueel de prei in dunne ringetjes. Verwarm de sojasaus in een steelpannetje en voeg de sesamolie, suiker, vissaus en het sap van de limoen toe. Breng zachtjes aan de kook en laat iets indikken, je kunt ook eventueel de maïzena oplossen in een eetlepel water en toevoegen om hem snel te laten indikken.

  2. Schep de balletjes uit de pan en voeg de blokjes paprika toe en na een paar minuten de prei. Bak tot deze iets geslonken is. Voeg de saus toe en roer goed door. Voeg dan gehaktballetjes weer toe en vervolgens de noedels en de laatste minuut de taugé. Meng alles goed door elkaar. Serveer de beef Shanghai met wat koriander en sesamzaadjes.

  3. Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Heeft het gesmaakt?
142 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!