Kersen crumble
Makkelijk dessert van zoete kersen met een krokante crumble laag bovenop. Lekker met een bol ijs of slagroom.
20 M + 25 M oventijd
Ingrediënten
Voor personen
-
250 gr kersen
-
1 eetlepel maïzena
-
1 zakje vanillesuiker
-
75 gr suiker
-
150 gr bloem
-
90 gr koude boter
-
Snuf zout
Materiaal
-
Ovenschaal
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200° graden.
-
Halveer de kersen en verwijder de pitten.
-
Doe de kersen in een kom en voeg de maïzena en vanillesuiker toe en roer erdoor.
-
Doe de bloem, zout en suiker in een kom.
-
Voeg hier de koude boter in stukjes aan toe. Meng dit met je vingers door elkaar tot een kruimelig deeg.
-
Vet de ovenschaal in met een beetje extra boter.
-
Doe de kersen in de ovenschaal en verdeel de deegkruimels er over.
-
Bak de kersencrumble ca. 25 min in de oven tot hij goudbruin is.
-
Serveer hem warm of koud.
-
Tips: Lekker met een bol ijs of slagroom.
-
Zijn er geen verse kersen verkrijgbaar? Gebruik dan kersen uit pot
-
Ook leuk om de crumble te verdelen over kleine ovenschaaltje zodat iedereen zijn eigen toetje of gebakje heeft.
Heeft het gesmaakt?
52 stemmen
Ook lekker