Kersen crumble

Makkelijk dessert van zoete kersen met een krokante crumble laag bovenop. Lekker met een bol ijs of slagroom.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materiaal

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200° graden.

Halveer de kersen en verwijder de pitten.

Doe de kersen in een kom en voeg de maïzena en vanillesuiker toe en roer erdoor.

Doe de bloem, zout en suiker in een kom.

Voeg hier de koude boter in stukjes aan toe. Meng dit met je vingers door elkaar tot een kruimelig deeg.

Vet de ovenschaal in met een beetje extra boter.

Doe de kersen in de ovenschaal en verdeel de deegkruimels er over.

Bak de kersencrumble ca. 25 min in de oven tot hij goudbruin is.

Serveer hem warm of koud.

Tips: Lekker met een bol ijs of slagroom.

Zijn er geen verse kersen verkrijgbaar? Gebruik dan kersen uit pot

Ook leuk om de crumble te verdelen over kleine ovenschaaltje zodat iedereen zijn eigen toetje of gebakje heeft.

4 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!