Tempura

Maak met dit recept een lekker dik tempura beslag voor groenten in een lekker krokant jasje. Lekker met sojasaus om in te dippen.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Zorg dat de porties groenten die je gaat frituren ongeveer dezelfde grootte hebben, dan zijn ze ook gelijk gaar. Verhit de zonnebloemolie in een pan tot een temperatuur van ca. 180 graden. Controleer met een stukje brood of deze gaat bruisen, dan is de temperatuur goed.

Doe de bloem en maïzena in een kom. Voeg het ei en het koude water toe met een snuf zout en roer met een garde door elkaar tot een dik papje. Doop de groenten er een voor een in en doe ze dan in de hete olie. Frituur de groenten ca. 2 à 3 minuten. Draai ze halverwege ook een keer om.

Laat de tempura uitlekken op een keukenpapiertje en serveer ze op een bord of schaal met een kommetje sojasaus om in te dippen. Voeg wat sesam toe en eventueel wat chilivlokken voor een pittige smaak.

Tip: voor een glutenvrije variant vervang je ook de bloem door maïzena. Vervang de groenten ook eens door garnalen.

2 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!