Ga naar de inhoud
Tempura

Tempura

Maak met dit recept een lekker dik tempura beslag voor groenten in een lekker krokant jasje. Lekker met sojasaus om in te dippen.

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 75 gr bloem
  • 50 gr maïzena
  • 1 ei
  • 75 ml ijskoud water
  • Snuf zout
  • zonnebloemolie
  • 0.5 courgette
  • 100 gr bimi
  • 100 gr wortel
  • 100 gr champignons
  • sojasaus
  • sesamzaadjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Zorg dat de porties groenten die je gaat frituren ongeveer dezelfde grootte hebben, dan zijn ze ook gelijk gaar. Verhit de zonnebloemolie in een pan tot een temperatuur van ca. 180 graden. Controleer met een stukje brood of deze gaat bruisen, dan is de temperatuur goed.


    tempura
  2. Doe de bloem en maïzena in een kom. Voeg het ei en het koude water toe met een snuf zout en roer met een garde door elkaar tot een dik papje. Doop de groenten er een voor een in en doe ze dan in de hete olie. Frituur de groenten ca. 2 à 3 minuten. Draai ze halverwege ook een keer om.


  3. Laat de tempura uitlekken op een keukenpapiertje en serveer ze op een bord of schaal met een kommetje sojasaus om in te dippen. Voeg wat sesam toe en eventueel wat chilivlokken voor een pittige smaak.


  4. Tip: voor een glutenvrije variant vervang je ook de bloem door maïzena. Vervang de groenten ook eens door garnalen.