Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Biefstuk roerbak met nectarine

Oosterse roerbak met stukjes gemarineerde biefstuk en frisse en licht zoete nectarines.

Ingrediënten
  • 230 gr biefstuk in reepjes
  • 2 verse nectarines (of perzik)
  • 1 grote puntpaprika
  • 125 gr meergranenrijst
  • 2 cm gember
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepels limoen
  • 2 eetlepels sojasaus (kikkoman)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • Sesamzaadjes om te garneren

Bereiding
Kook de rijst volgens de verpakking gaar. Zijn je nectarine of perziken net als bij mij nog erg hard dan bak je ze een paar minuten in een beetje boter. Snijd de biefstuk in reepjes. Meng deze in een kom met de sojasaus, olijfolie, honing en limoensap. Hak de knoflook en gember fijn en fruit aan in een (wok)pan.

biefstuk_roerbak_01.jpg
biefstuk_roerbak_02.jpg
biefstuk_roerbak_03.jpg

Voeg dan de biefreepjes en marinade toe en schroei op hoog vuur dicht. Voeg direct daarna de puntpaprika in ringen toe en partjes perziken. Bak nog 2 minuten mee. Bak niet te lang anders wordt het vlees taai. Serveer de roerbak met de rijst en wat sesamzaadjes.

Tip: geen verse nectarines of perziken verkrijgbaar? Gebruik dan perziken uit blik.

Beoordeling (15 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes