Biefstuk roerbak met nectarine

Oosterse roerbak met stukjes gemarineerde biefstuk en frisse en licht zoete nectarines.

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de verpakking gaar. Zijn je nectarine of perziken net als bij mij nog erg hard dan bak je ze een paar minuten in een beetje boter. Snijd de biefstuk in reepjes. Meng deze in een kom met de sojasaus, olijfolie, honing en limoensap. Hak de knoflook en gember fijn en fruit aan in een (wok)pan.

  2. Voeg dan de biefreepjes en marinade toe en schroei op hoog vuur dicht. Voeg direct daarna de puntpaprika in ringen toe en partjes perziken. Bak nog 2 minuten mee. Bak niet te lang anders wordt het vlees taai. Serveer de roerbak met de rijst en wat sesamzaadjes.

  3. Tip: geen verse nectarines of perziken verkrijgbaar? Gebruik dan perziken uit blik.

Heeft het gesmaakt?
25 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.