Paprikasoep met gebakken spekjes

Heerlijke soep van tomaat en paprika in combinatie met krokant gebakken spekjes

Voorgerecht 25 min

ingrediënten

voor 3 personen

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de paprika, ui en courgette klein. Bak deze aan een klein scheutje olie. Voeg de tomatenblokjes toe. Giet dan het water er bij en kruimel het ½ bouillonblokje er bij. Laat de soep ca. 10 minuten pruttelen.

  2. Bak ondertussen de spekblokjes in een droge pan krokant en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Pureer de soep fijn met de staafmixer. Serveer de soep met een scheutje room, gebakken spekjes en wat tuinkers.

  3. Bekijk hier alle soeprecepten

Heeft het gesmaakt?
335 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!