Salade met citroen aardappeltjes

Frisse salade met geroosterde aardappels en radijsjes, lekker met een stukje vlees of vis.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de aardappels in partjes en doe in kom. Voeg de olie, peper, zout en rozemarijn toe. Rasp de citroen en schep het rasp ook door de aardappels. Verdeel de citroen aardappels over een bakplaat met bakpapier. Bak de aardappels ca 25 min in de oven, draai ze halverwege een keer om.

 Snijd ondertussen de radijsjes in dunne plakjes. Pers de geraspte citroen uit en meng het sap met de yoghurt samen met een klein snufje peper en zout. Verdeel de sla over borden of kommetjes. Verdeel de geroosterde aardappeltjes er over en de radijsjes. Besprenkel met de yoghurt dressing.

15 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.