Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Salade met citroen aardappeltjes

Frisse salade met geroosterde aardappels en radijsjes, lekker met een stukje vlees of vis.

Ingrediënten
  • 75 gr gemengde sla
  • 1 citroen
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 8 radijsjes
  • 450 gr aardappels
  • Scheut olie
  • peper en zout
  • 100 ml Griekse yoghurt
Materialen
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de aardappels in partjes en doe in kom. Voeg de olie, peper, zout en rozemarijn toe. Rasp de citroen en schep het rasp ook door de aardappels. Verdeel de citroen aardappels over een bakplaat met bakpapier. Bak de aardappels ca 25 min in de oven, draai ze halverwege een keer om.

salade_citroen_aardappels_01.jpg
salade_citroen_aardappels_02.jpg
salade_citroen_aardappels_03.jpg

Snijd ondertussen de radijsjes in dunne plakjes. Pers de geraspte citroen uit en meng het sap met de yoghurt samen met een klein snufje peper en zout. Verdeel de sla over borden of kommetjes. Verdeel de geroosterde aardappeltjes er over en de radijsjes. Besprenkel met de yoghurt dressing.

Beoordeling (12 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel