Roerbak met kip, groenten en pindasaus
Makkelijke roerbak met stukjes (vega) kip, paprika en sugersnaps geserveerd met pindasaus en rijst.
25 M
Ingrediënten
Voor personen
-
160 gr (vega)kipstukjes
-
1 paprika
-
125 gr sugarsnaps
-
2 cm gember
-
125 gr champignons
-
1 uitje
-
1 handje pinda's
-
2 bosuien
-
150 gr rijst
-
1 eetlepel wokolie
-
2 eetlepels sojasaus
-
2 eetlepels gebakken uitjes
-
Kroepoek voor erbij
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Hak de ui en de gember fijn.
-
Verhit de wokolie in een (wok)pan. Fruit de ui en gember aan.
-
Voeg de stukjes kip toe en bak een paar minuutjes mee.
-
Voeg dan de champignons in plakjes, sugar snaps, ringetjes bosui en de paprika in reepjes of blokjes toe.
-
Voeg de sojasaus toe en roerbak alles ca. 10 minuutjes.
-
Kook de rijst gaar ondertussen en giet daarna af.
-
Bereid ook de pindasaus als je deze zelf maakt.
-
Schep de pinda’s door de roerbak (bewaar er een paar voor de garnering).
-
Schep de roerbak op borden en verdeel de pindasaus er over. Garneer met de extra pinda’s, gebakken uitjes en extra ringetjes bosui.
-
Serveer met de rijst en wat kroepoek.
-
Tip: Voor een 100% glutenvrij recept controleer je of de sojasaus en de kroepoek glutenvrij.
Heeft het gesmaakt?
54 stemmen
Ook lekker