Ga naar de inhoud
Roerbak met kip, groenten en pindasaus

Roerbak met kip, groenten en pindasaus

Makkelijke roerbak met stukjes (vega) kip, paprika en sugersnaps geserveerd met pindasaus en rijst. 

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 160 gr (vega)kipstukjes
  • 1 paprika
  • 125 gr sugarsnaps
  • 2 cm gember
  • 125 gr champignons
  • 1 uitje
  • 1 handje pinda's
  • 2 bosuien
  • 150 gr rijst
  • 1 eetlepel wokolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 0.5 portie pindasaus ( of kant en klaar )
  • 2 eetlepels gebakken uitjes
  • Kroepoek voor erbij

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Hak de ui en de gember fijn.


  2. Verhit de wokolie in een (wok)pan. Fruit de ui en gember aan.


  3. Voeg de stukjes kip toe en bak een paar minuutjes mee.


  4. Voeg dan de champignons in plakjes, sugar snaps, ringetjes bosui en de paprika in reepjes of blokjes toe.


  5. Voeg de sojasaus toe en roerbak alles ca. 10 minuutjes.


  6. Kook de rijst gaar ondertussen en giet daarna af.


  7. Bereid ook de pindasaus als je deze zelf maakt.


  8. Schep de pinda’s door de roerbak (bewaar er een paar voor de garnering).


  9. Schep de roerbak op borden en verdeel de pindasaus er over. Garneer met de extra pinda’s, gebakken uitjes en extra ringetjes bosui.


  10. Serveer met de rijst en wat kroepoek.


  11. Tip: Voor een 100% glutenvrij recept controleer je of de sojasaus en de kroepoek glutenvrij.