Ga naar de inhoud
Bifteki met feta

Bifteki met feta

Probeer eens deze lekkere Griekse gehaktballen met feta

35 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 500 gr rundergehakt
  • 1 uitje
  • 1 teentje knoflook ( geperst )
  • theel ½gedroogde munt
  • theel ½gedroogde oregano
  • 1 eetl citroensap
  • 1 theel paprikapoeder pikant
  • peper en zout
  • 3 eetl paneermeel
  • 1 ei
  • 100 gr feta kaas in plak
  • Knoflooksaus of tzatziki om er bij te serveren

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Rasp de ui of snipper hem heel fijn en meng met het gehakt, kruiden, knoflook, citroensap, ei en paneermeel. Kneed tot een stevig gehakt en voeg eventueel nog wat extra paneermeel toe. Snijd de feta in plakken van ca 1 cm dik.


  2. Neem 1/6 deel van het gehakt en maak een balletje in je hand en druk deze plat. Leg de feta in het midden en vouw het gehakt er om geen en kneed voorzichtig tot een langwerpige iets platte gehaktbal.


    bifteki met feta stap 1 bifteki met feta Stap 2 bifteki met feta stap 3
  3. Zorg dat alle naden goed dicht zijn. Bak de bifteki in een (grill)pan in ongeveer 15 mooi bruin aan alle kanten. Serveer met Knoflooksaus of tzatziki. Lekker met salade, rijst of aardappeltjes.