Bifteki met feta

Probeer eens deze lekkere Griekse gehaktballen met feta 

Ingredienten
500 gr rundergehakt
1 uitje
1 teentje knoflook, geperst
½ theel gedroogde munt
½ theel gedroogde oregano
1 eetl citroensap
1 theel paprikapoeder pikant
Peper en zout
3 eetl paneermeel
1 ei
100 gr feta kaas in plak
Knoflooksaus of tzatziki om er bij te serveren
  
Bereiding
Rasp de ui of snipper hem heel fijn en meng met het gehakt, kruiden, knoflook, citroensap, ei en paneermeel. Kneed tot een stevig gehakt en voeg eventueel nog wat extra paneermeel toe. Snijd de feta in plakken van ca 1 cm dik.
 
bifteki met feta 01
bifteki met feta 01
bifteki met feta 01
Neem 1/6 deel van het gehakt en maak een balletje in je hand en druk deze plat. Leg de feta in het midden en vouw het gehakt er om geen en kneed voorzichtig tot een langwerpige iets platte gehaktbal.
 
bifteki met feta 01
bifteki met feta 01
bifteki met feta 01
Zorg dat alle naden goed dicht zijn. Bak de bifteki in een (grill)pan in ongeveer 15 mooi bruin aan alle kanten. Serveer met Knoflooksaus of tzatziki. Lekker met salade, rijst of aardappeltjes. 
 
Vind je dit leuk?
166 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!