Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Griekse bougatsa

Lekker grieks toetje van vanille custard pudding in een knapperig filodeeg jasje

Ingredienten
10 vellen filodeeg, ontdooid
500 ml volle melk
3 eetl maïzena
2 eieren
120 gr witte basterdsuiker
1 pakje griesmeel pudding vanille a 90 gram
100 gr boter, gesmolten
Poedersuiker en kaneel voor garnering
 
Materialen
Bakplaat met bakpapier
Kwast om in te vetten
 
Bereiding
Ontdooi de filodeegvellen. Ik leg ze altijd onder een iets vochtige theedoek, hierdoor drogen ze niet uit en breken ze minder snel. Verwarm de oven op 180 graden. Doe de maïzena, suiker, eieren, griesmeel en melk in een kom en klop met een garde goed door elkaar. Giet in een pan en breng langzaam aan de kook en blijf met de garde roeren.
 
Bougatsa 01
Bougatsa 01Bougatsa 01Als het mengsel dik is geworden zet je het vuur uit. Laat het mengsel afkoelen en roer af en toe door. Leg een vel filodeeg op een werkblad en besmeer met gesmolten boter. Leg een tweede vel er op en schep ongeveer de helft van de pudding in het midden.
 
Bougatsa 01
Bougatsa 01Bougatsa 01
 
Vouw de dubbele filodeeg vellen als een pakketje er om heen. Besmeer een derde vel filodeeg met boter en leg het pakketje er op en vouw er om heen. Herhaal dit ook met een vierde en vijfde vel. Maak 2 mooie pudding pakketjes en leg deze op een bakplaat met de vouwnaden naar beneden. Besmeer ook de bovenzijde nog even in met boter.
 
Bougatsa 01
Bougatsa 01Bougatsa 01
 
Zet ze ongeveer 20 tot 25 min in de oven totdat het filodeeg mooi knapperig is. Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker en kaneel. Snijd de bougatsa in 3 stukken. 

 

 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×