
Griekse bougatsa
Een heerlijk Grieks toetje van vanille custard pudding in een knapperig filodeeg jasje. Waan je in Griekenland en geniet van de mediterraanse smaak in elke hap.
45 M + 25 M oventijd
Ingrediƫnten: Griekse bougatsa
Voor personen
-
10 vellen filodeeg ( ontdooid )
-
500 ml volle melk
-
3 eetl maĆÆzena
-
2 eieren
-
120 gr witte basterdsuiker
-
1 pakje griesmeel pudding vanille a 90 gram
-
100 gr boter ( gesmolten )
-
Poedersuiker en kaneel voor garnering
Benodigdheden
-
Bakplaat met bakpapier
-
Kwast om in te vetten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Griekse bougatsa
-
Ontdooi de filodeegvellen. Ik leg ze altijd onder een iets vochtige theedoek, hierdoor drogen ze niet uit en breken ze minder snel. Verwarm de oven op 180 graden. Doe de maĆÆzena, suiker, eieren, griesmeel en melk in een kom en klop met een garde goed door elkaar. Giet in een pan en breng langzaam aan de kook en blijf met de garde roeren.
-
Als het mengsel dik is geworden zet je het vuur uit. Laat het mengsel afkoelen en roer af en toe door. Leg een vel filodeeg op een werkblad en besmeer met gesmolten boter. Leg een tweede vel erop en schep ongeveer de helft van de pudding in het midden.
-
Vouw de dubbele filodeeg vellen als een pakketje er omheen. Besmeer een derde vel filodeeg met boter en leg het pakketje erop en vouw er omheen. Herhaal dit ook met een vierde en vijfde vel. Maak 2 mooie pudding pakketjes en leg deze op een bakplaat met de vouwnaden naar beneden. Besmeer ook de bovenzijde nog even met boter.
-
Zet ze ongeveer 20 tot 25 min in de oven totdat het filodeeg mooi knapperig is. Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker en kaneel. Snijd de bougatsa in 3 stukken.
Heeft het gesmaakt?
221 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 417
- vet 22 gr
- verzadigd vet 13 gr
- koolhydraten 49 gr
- w.v. suikers 25 gr
- vezels 1.2 gr
- eiwit 6 gr
- zout 0.3 gr
Ook lekker