Griekse bougatsa
Lekker grieks toetje van vanille custard pudding in een knapperig filodeeg jasje
Ingredienten
10 vellen filodeeg, ontdooid
500 ml volle melk
3 eetl maïzena
2 eieren
120 gr witte basterdsuiker
1 pakje griesmeel pudding vanille a 90 gram
100 gr boter, gesmolten
Poedersuiker en kaneel voor garnering
Materialen
Bakplaat met bakpapier
Kwast om in te vetten
Bereiding
Ontdooi de filodeegvellen. Ik leg ze altijd onder een iets vochtige theedoek, hierdoor drogen ze niet uit en breken ze minder snel. Verwarm de oven op 180 graden. Doe de maïzena, suiker, eieren, griesmeel en melk in een kom en klop met een garde goed door elkaar. Giet in een pan en breng langzaam aan de kook en blijf met de garde roeren.






Vouw de dubbele filodeeg vellen als een pakketje er om heen. Besmeer een derde vel filodeeg met boter en leg het pakketje er op en vouw er om heen. Herhaal dit ook met een vierde en vijfde vel. Maak 2 mooie pudding pakketjes en leg deze op een bakplaat met de vouwnaden naar beneden. Besmeer ook de bovenzijde nog even in met boter.



Zet ze ongeveer 20 tot 25 min in de oven totdat het filodeeg mooi knapperig is. Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker en kaneel. Snijd de bougatsa in 3 stukken.