Blondies met lavendel

Witte chocolade blondies met het verrassende ingrediënt lavendel. Proef de lente in deze crunchy én chewy blondies.

Bakrecept 20 min + 50 min oventijd + 5 min afkoelen

ingrediënten

voor 12 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160° graden.

  2. Smelt de boter op laag vuur. Schenk over in een schaaltje en laat afkoelen in de koelkast. Deze moet niet té warm zijn als je dit bij de rest van de ingrediënten doet, anders gaan de eieren stollen.

  3. Neem een grote kom waar je alle ingrediënten in gaat mixen. Zet deze op je weegschaal en voeg de bloem, basterdsuiker, kristalsuiker, vanille extract, de eieren en de lavendel toe. Zodra de boter is afgekoeld, voeg je deze ook toe. Mix voor ongeveer 5 minuten en schraap tussendoor een keer het beslag dat aan zijkanten van je beslagkom is gaan zitten eraf en door je beslag heen.

  4. Hak de chocolade en de macadamianoten in kleine stukjes. Spatel (niet mixen) deze door je mengsel heen.

  5. Neem een bakvorm leg daar bakpapier in. Vet deze lichtjes in met boter. Verdeel het mengsel in de bakvorm.

  6. Bak de blondies voor 50 minuten, misschien 60 minuten. Iedere oven is anders. Ze zijn klaar als de bovenkant hard aanvoelt. Je kunt er bij wijze van op tikken.

  7. Laat de blondies afkoelen in de vorm.

  8. Tips: Je kunt de blondies ook bewaren in je vriezer. Snijd ze voordat je ze erin doet. Op deze manier kun je onverwacht bezoek (of jezelf) altijd iets lekkers geven. Na ongeveer een half uurtje zijn ze ontdooid en je proeft er niets van dat ze uit de vriezer komen.

  9. Er zijn verschillende soorten lavendel en je kunt ze allemaal eten. Er zit wel smaakverschil in. Het makkelijkste is om ze bij de Dille & Kamille of een andere winkel met natuurlijke producten te kopen. Je kunt er ook heerlijke thee van trekken samen met andere verse of gedroogde kruiden.

Heeft het gesmaakt?
7 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Charlotte

Mijn recepten zijn zo veel mogelijk met ingrediënten uit het seizoen, want dan zijn ze het lekkerst. Ook motiveer ik je om wat vaker lokale producten te kopen en geef ik tips hoe je minder voedsel en afval kunt verspillen.