Chocolade bananenbrood muffins
Super lekkere gezonde chocolade bananenbrood muffins, lekker smeuig met een crunch van hazelnoten. Een ideaal tussendoortje!
10 M + 25 M
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
2 rijpe bananen
-
2 eetlepels maple syrup
-
2 eetlepels 100% pindakaas
-
75 gr havermeel
-
2 eetlepels cacao poeder
-
50 gr appelmoes
-
50 ml (amandel)melk
-
1 tl baking soda
-
1 eetlepel appel azijn
-
30 gr pure chocolate chips
-
30 gr hazelnoten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 175 graden.
-
Prak 2 bananen goed fijn.
-
Meng de maple syrup, pindakaas, appelmoes en amandelmelk erdoorheen.
-
Vervolgens voeg je ook het havermeel en cacaopoeder toe.
-
Meng in een klein schaaltje de baking soda en appelazijn en schep ook dit door het beslag heen.
-
Hak de hazelnoten fijn en voeg deze samen met de chocolate chips toe aan het beslag.
-
Verdeel het beslag over 6 tot 8 muffin vormpjes.
-
Bak de muffins voor 25-30 minuten op 175 graden.
Heeft het gesmaakt?
18 stemmen
Ook lekker