Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pompoencakejes

Leuk voor met Halloween of tijdens een high tea in de herfst; pompoencakjes met zoete topping en pompoenpitten

Ingrediënten
400 gr pompoen, geraspt (= ongeveer 1 hele pompoen)
175 gr boter
175 gr suiker
1 citroen
4 eieren
1 zakje bakpoeder
275 gr bloem
 
Topping:
75 gr verse roomkaas (bv monchou)
75 gr boter
100 gr poedersuiker
1 zakje vanillepoeder
6 eelt pompoenpitten
 
Materialen
Muffinvormpjes
Rasp
Mixer
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Rasp de citroen en pers het sap uit. Mix de boter met de suiker met een mixer glad. Voeg de eieren, citroenschil en citroensap een roer met een houten lepel alles door elkaar. Voeg dan de pompoenrasp toe en roer nog even door. Voeg als laatste de bloem en bakpoeder toe en roer nogmaals totdat er een stevige massa ontstaat. Vul de cupcakes ongeveer 2/3 met het beslag en zet ze 20 – 25 min in de oven. Maak ondertussen topping; mix de poedersuiker, roomkaas, boter en vanillesuiker met een mixer door elkaar tot een romige massa. Besmeer de afgekoelde pompoencakejes met de romige topping en bestrooi met pompoenpitten.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×