Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pompoencakejes

Leuk voor met Halloween of tijdens een high tea in de herfst; pompoencakjes met zoete topping en pompoenpitten

Ingrediënten
400 gr pompoen, geraspt (= ongeveer 1 hele pompoen)
175 gr boter
175 gr suiker
1 citroen
4 eieren
1 zakje bakpoeder
275 gr bloem
 
Topping:
75 gr verse roomkaas (bv monchou)
75 gr boter
100 gr poedersuiker
1 zakje vanillepoeder
6 eelt pompoenpitten
 
Materialen
Muffinvormpjes
Rasp
Mixer
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Rasp de citroen en pers het sap uit. Mix de boter met de suiker met een mixer glad. Voeg de eieren, citroenschil en citroensap een roer met een houten lepel alles door elkaar. Voeg dan de pompoenrasp toe en roer nog even door. Voeg als laatste de bloem en bakpoeder toe en roer nogmaals totdat er een stevige massa ontstaat. Vul de cupcakes ongeveer 2/3 met het beslag en zet ze 20 – 25 min in de oven. Maak ondertussen topping; mix de poedersuiker, roomkaas, boter en vanillesuiker met een mixer door elkaar tot een romige massa. Besmeer de afgekoelde pompoencakejes met de romige topping en bestrooi met pompoenpitten.
Beoordeling (13 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst