Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pompoencakejes

Leuk voor met Halloween of tijdens een high tea in de herfst; pompoencakjes met zoete topping en pompoenpitten

Ingrediënten
400 gr pompoen, geraspt (= ongeveer 1 hele pompoen)
175 gr boter
175 gr suiker
1 citroen
4 eieren
1 zakje bakpoeder
275 gr bloem
 
Topping:
75 gr verse roomkaas (bv monchou)
75 gr boter
100 gr poedersuiker
1 zakje vanillepoeder
6 eelt pompoenpitten
 
Materialen
Muffinvormpjes
Rasp
Mixer
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Rasp de citroen en pers het sap uit. Mix de boter met de suiker met een mixer glad. Voeg de eieren, citroenschil en citroensap een roer met een houten lepel alles door elkaar. Voeg dan de pompoenrasp toe en roer nog even door. Voeg als laatste de bloem en bakpoeder toe en roer nogmaals totdat er een stevige massa ontstaat. Vul de cupcakes ongeveer 2/3 met het beslag en zet ze 20 – 25 min in de oven. Maak ondertussen topping; mix de poedersuiker, roomkaas, boter en vanillesuiker met een mixer door elkaar tot een romige massa. Besmeer de afgekoelde pompoencakejes met de romige topping en bestrooi met pompoenpitten.
Beoordeling (11 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip