Ga naar de inhoud
Cupcakes voor Halloween

Cupcakes voor Halloween

Leuk om te maken voor Halloween: oranje cakejes met pompoen en een roomkaastopping met spinnenweb van chocolade

25 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 400 gr pompoen
  • 175 gr boter
  • 175 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • Rasp van een halve citroen
  • 3 eieren
  • 0.5 zakje bakpoeder
  • 250 gr bloem

Topping:

  • 75 gr roomkaas
  • 50 gr boter
  • 75 gr poedersuiker
  • Decoratiestift ( eetbaar )
  • pompoenpitten

Benodigdheden

  • Mixer
  • muffinvormpjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 175 graden. Kook de blokjes pompoen in ca 10 minuten gaar en laat uitlekken. Mix de boter (175 gr) met de suiker en vanillesuiker met een mixer glad. Voeg de eieren, citroenrasp en kaneel toe en mix erdoor.


  2. Pureer de pompoenblokjes en stamper en druk het meeste vocht eruit in een zeef. Voeg de pompoenpuree toe aan het beslag. Doe dan de bloem en bakpoeder erbij en meng kort maar goed door elkaar.


  3. Vul de cupcakes met het beslag en zet ze 20 tot 25 min in de oven. Maak ondertussen de topping; mix de boter los met een mixer. Voeg de roomkaas en poedersuiker toe en mix glad. Zet zolang in de koelkast.


  4. Laat de cakejes afkoelen en besmeer met een laagje roomkaas frosting. Trek lijnen met de decoratiestift er op en leg een pompoenpitje in het midden.