Pompoencakejes voor Halloween

Leuk om te maken voor Halloween: oranje cakejes met pompoen en een roomkaastopping met spinnenweb van chocolade

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Topping:
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 175 graden. Kook de blokjes pompoen in ca 10 minuten gaar en laat uitlekken. Mix de boter (175 gr) met de suiker en vanillesuiker met een mixer glad. Voeg de eieren, citroenrasp en kaneel toe en mix erdoor.

 Pureer de pompoenblokjes en stamper en druk het meeste vocht eruit in een zeef. Voeg de pompoenpuree toe aan het beslag. Doe dan de bloem en bakpoeder erbij en meng kort maar goed door elkaar.

 Vul de cupcakes met het beslag en zet ze 20 tot 25 min in de oven. Maak ondertussen de topping; mix de boter los met een mixer. Voeg de roomkaas en poedersuiker toe en mix glad. Zet zolang in de koelkast.

 Laat de cakejes afkoelen en besmeer met een laagje roomkaas frosting. Trek lijnen met de decoratiestift er op en leg een pompoenpitje in het midden.

6 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.