Bobotie met mango

In dit gerecht voor Afrikaans bobotie komen hartige en zoete smaken van mango heerlijk bij elkaar in 1 oveschotel

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui en de knoflook. Schil de mango, verwijder de pit en snijd hem over de lengte in partjes. Mocht je mango uit het blik of pot gebruiken laat hem dan uitlekken en snijd in partjes. Leg 6 mooie partjes apart en snijd de rest in kleine stukjes. Snijd het brood in stukjes van ongeveer 1 cm en laat deze weken in de kippenbouillon.

Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de ui met de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak deze in 5 min bruin. Voeg het brood, mangostukjes en kerriepoeder toe en breng op smaak met peper en zout. Schep het gehaktmengsel in een ingevette ovenschaal. Klop het ei samen met de zure room in een kom en doe er wat koriander bij. Giet dit mengsel over het gehakt in de ovenschaal en leg de overgebleven 6 stukken mango er bovenop. Zet ongeveer 25 min in de oven. Lekker met gele rijst.

2 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.