Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Bobotie met mango

 
Afrikaans bobotie recept met zoete mango uit de oven
 
Ingrediënten
1 sneetje wit brood
100 ml kippenbouillon (van tablet)
1 rode ui
2 teentjes knoflook
Peper en zout
1 mango of 1 blik mango op siroop
1 eetl zonnebloemolie
400 gr rundergehakt
1 eetl kerriepoeder
125 ml zure room
1 ei
Verse koriander, grof gesneden
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui en de knoflook. Schil de mango, verwijder de pit en snijd hem over de lengte in partjes. Mocht je mango uit het blik of pot gebruiken laat hem dan uitlekken en snijd in partjes. Leg 6 mooie partjes apart en snijd de rest in kleine stukjes. Snijd het brood in stukjes van ongeveer 1 cm en laat deze weken in de kippenbouillon. Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de ui met de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak deze in 5 min bruin. Voeg het brood, mangostukjes en kerriepoeder toe en breng op smaak met peper en zout. Schep het gehaktmengsel in een ingevette ovenschaal. Klop het ei samen met de zure room in een kom en doe er wat koriander bij. Giet dit mengsel over het gehakt in de ovenschaal en leg de overgebleven 6 stukken mango er bovenop. Zet ongeveer 25 min in de oven. Lekker met gele rijst.

 

Beoordeling (21 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread