Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bobotie met mango

 
Afrikaans bobotie recept met zoete mango uit de oven
 
Ingrediënten
1 sneetje wit brood
100 ml kippenbouillon (van tablet)
1 rode ui
2 teentjes knoflook
Peper en zout
1 mango of 1 blik mango op siroop
1 eetl zonnebloemolie
400 gr rundergehakt
1 eetl kerriepoeder
125 ml zure room
1 ei
Verse koriander, grof gesneden
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui en de knoflook. Schil de mango, verwijder de pit en snijd hem over de lengte in partjes. Mocht je mango uit het blik of pot gebruiken laat hem dan uitlekken en snijd in partjes. Leg 6 mooie partjes apart en snijd de rest in kleine stukjes. Snijd het brood in stukjes van ongeveer 1 cm en laat deze weken in de kippenbouillon. Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de ui met de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak deze in 5 min bruin. Voeg het brood, mangostukjes en kerriepoeder toe en breng op smaak met peper en zout. Schep het gehaktmengsel in een ingevette ovenschaal. Klop het ei samen met de zure room in een kom en doe er wat koriander bij. Giet dit mengsel over het gehakt in de ovenschaal en leg de overgebleven 6 stukken mango er bovenop. Zet ongeveer 25 min in de oven. Lekker met gele rijst.

 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×