Ga naar de inhoud
Bobotie met mango

Bobotie met mango

In dit gerecht voor Afrikaans bobotie komen hartige en zoete smaken van mango heerlijk bij elkaar in 1 oveschotel

20 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 1 sneetje brood
  • 100 ml kippenbouillon ( van tablet )
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • 1 mango
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 400 gr rundergehakt
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 125 ml zure room
  • 1 ei
  • verse koriander ( grof gesneden )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui en de knoflook. Schil de mango, verwijder de pit en snijd hem over de lengte in partjes. Mocht je mango uit het blik of pot gebruiken laat hem dan uitlekken en snijd in partjes. Leg 6 mooie partjes apart en snijd de rest in kleine stukjes. Snijd het brood in stukjes van ongeveer 1 cm en laat deze weken in de kippenbouillon.


  2. Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de ui met de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak deze in 5 min bruin. Voeg het brood, mangostukjes en kerriepoeder toe en breng op smaak met peper en zout. Schep het gehaktmengsel in een ingevette ovenschaal. Klop het ei samen met de zure room in een kom en doe er wat koriander bij. Giet dit mengsel over het gehakt in de ovenschaal en leg de overgebleven 6 stukken mango er bovenop. Zet ongeveer 25 min in de oven. Lekker met gele rijst.