Ga naar de inhoud
Herfstsalade met paddenstoelen

Herfstsalade met paddenstoelen

Lauwwarme salade met paddenstoelen gebakken in balsamico met cranberry's en roquefort kaas. In 20 minuutjes heb je deze lekkere salade al gemaakt.

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 200 gr champignons ( of paddenstoelen )
  • 2 sneetjes brood
  • 50 gr roquefort kaas of gorgonzola
  • scheut balsamicoazijn
  • 75 gr rucola melange
  • Handje cranberries
  • Olie of boter om mee te bakken

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Rooster het brood in een pan of broodrooster krokant en snijd in stukken. Snijd de paddenstoelen en champignons in plakjes en voeg toe aan een pan met wat olie of boter. Voeg ook een scheutje balsamicoazijn toe en bak ze ca. 5 minuten.


    herfstsalade paddenstoelen stap 1 herfstsalade paddenstoelen stap 2 herfstsalade paddenstoelen stap 3
  2. Verdeel ondertussen de sla over 2 borden of kommen. Steek het brood er tussen. Schep de gebakken champignons en paddenstoelen er op. Kruimel wat roquefort of gorgonzola er over. Bestrooi de herfstsalade met wat cranberries. Zowel lauwwarm als koud lekker.