Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Venkelsoep

Lekkere romige soep met anijsachtige smaak op basis van verse venkel en aardappel die binnen een half uurtje op tafel staat

Ingrediënten
Benodigdheden

Bereiding

 Snipper de ui en fruit aan in een soeppan met een beetje olie of boter. Snijd de venkel in ringen en voeg toe aan de pan, bewaar eventueel wat van de groene sprietjes voor garnering. Snijd de aardappel in blokjes (of gebruik voorgegaarde aardappelschijfjes) en voeg ook toe aan de pan. Breng het mengsel op smaak met een snuf komijn.

 Giet de groentebouillon erbij en laat 15 minuten zachtjes koken. Pureer de venkelsoep dan fijn met een staafmixer. Voeg de room toe en roer er door. Proef of de venkelsoep goed op smaak is. Garneer met wat geraspte Parmezaanse kaas en wat groen van de knol.

venkelsoep

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×