Venkelsoep

Een lekker romige soep met anijsachtige smaak op basis van verse venkel en aardappel die binnen een half uurtje op tafel staat.

Voorgerecht 30 min

ingrediënten

voor 4 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper de ui en fruit aan in een soeppan met een beetje olie of boter.

  2. Snijd de venkel in ringen en voeg toe aan de pan. Bewaar eventueel wat van de groene sprietjes voor garnering.

  3. Snijd de aardappel in blokjes (of gebruik voorgegaarde aardappelschijfjes) en voeg ook toe aan de pan. Breng het mengsel op smaak met een snuf komijn.

  4. Giet de groentebouillon erbij en laat 15 minuten zachtjes koken. Pureer de venkelsoep dan fijn met een staafmixer. Voeg de room toe en roer er doorheen.

  5. Proef of de venkelsoep goed op smaak is. Garneer met wat geraspte Parmezaanse kaas en wat groen van de venkel.

  6. Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

Heeft het gesmaakt?
456 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!