
Venkelsoep
Een lekker romige soep met anijsachtige smaak op basis van verse venkel en aardappel die binnen een half uurtje op tafel staat.
30 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
450 gr venkel
-
1 ui
-
Snuf komijnpoeder
-
200 ml slagroom of kookroom ( plantaardig )
-
1 liter groentebouillon
-
200 gr aardappelen
-
Handje geraspte Parmezaanse kaas
Benodigdheden
-
Staafmixer
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snipper de ui en fruit aan in een soeppan met een beetje olie of boter.
-
Snijd de venkel in ringen en voeg toe aan de pan. Bewaar eventueel wat van de groene sprietjes voor garnering.
-
Snijd de aardappel in blokjes (of gebruik voorgegaarde aardappelschijfjes) en voeg ook toe aan de pan. Breng het mengsel op smaak met een snuf komijn.
-
Giet de groentebouillon erbij en laat 15 minuten zachtjes koken. Pureer de venkelsoep dan fijn met een staafmixer. Voeg de room toe en roer er doorheen.
-
Proef of de venkelsoep goed op smaak is. Garneer met wat geraspte Parmezaanse kaas en wat groen van de venkel.
-
Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.
Heeft het gesmaakt?
459 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 230
- vet 17 gr
- verzadigd vet 10 gr
- koolhydraten 14 gr
- w.v. suikers 3 gr
- vezels 3 gr
- eiwit 4 gr
- zout 1 gr
Ook lekker