Venkelsoep
Een lekker romige soep met anijsachtige smaak op basis van verse venkel en aardappel die binnen een half uurtje op tafel staat.
Bereiding
Snipper de ui en fruit aan in een soeppan met een beetje olie of boter.
Snijd de venkel in ringen en voeg toe aan de pan. Bewaar eventueel wat van de groene sprietjes voor garnering.
Snijd de aardappel in blokjes (of gebruik voorgegaarde aardappelschijfjes) en voeg ook toe aan de pan. Breng het mengsel op smaak met een snuf komijn.
Giet de groentebouillon erbij en laat 15 minuten zachtjes koken. Pureer de venkelsoep dan fijn met een staafmixer. Voeg de room toe en roer er doorheen.
Proef of de venkelsoep goed op smaak is. Garneer met wat geraspte Parmezaanse kaas en wat groen van de venkel.
Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.