Boontjes sajoer met kipspies

Deze sperziebonen in een Oosterse saus zijn heerlijk met de kip ananas spiesen

Hoofdgerecht 45 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de kip en ananas in blokjes. Rijg ze om en om aan prikkers. Bestrooi met een snufje peper en zout. Bereid de boontjes met de boemboe of saus voor boontjes sajoer. Bereid ook de rijst volgens de verpakking. Grill de kip-ananas spiesjes in een grillpan met een beetje olie gaar en bruin.

  2. Snijd de komkommer in linten met bijvoorbeeld een kaasschaaf. Serveer de boontjes sajoer met de kipspiesjes, rijst, komkommerlinten, kroepoek, gebakken uitjes en wat ringetjes bosui.

  3. Tip: ik gebruikte de boontjes sajoer van The Asian Chef met boontjes en saus in 1 verpakking.

Heeft het gesmaakt?
34 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!