
Boontjes sajoer met kipspies
Deze sperziebonen in een Oosterse saus zijn heerlijk met de kip ananas spiesen
45 M
Ingrediƫnten: Boontjes sajoer kip
Voor personen
-
400 gr sperziebonen
-
Sajoer boontjes boemboe of saus
-
Gebakken uitjes om te garneren
-
300 gr kippendijen
-
0.25 ananas
-
150 gr rijst
-
Handje kroepoek
-
0.5 komkommer
-
1 bosui
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Boontjes sajoer kip
-
Snijd de kip en ananas in blokjes. Rijg ze om en om aan prikkers. Bestrooi met een snufje peper en zout. Bereid de boontjes met de boemboe of saus voor boontjes sajoer. Bereid ook de rijst volgens de verpakking. Grill de kip-ananas spiesjes in een grillpan met een beetje olie gaar en bruin.
-
Snijd de komkommer in linten met bijvoorbeeld een kaasschaaf. Serveer de boontjes sajoer met de kipspiesjes, rijst, komkommerlinten, kroepoek, gebakken uitjes en wat ringetjes bosui.
-
Tip: ik gebruikte de boontjes sajoer van The Asian Chef met boontjes en saus in 1 verpakking.
Heeft het gesmaakt?
35 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 650
- vet 20 gr
- verzadigd vet 6 gr
- koolhydraten 75 gr
- w.v. suikers 12 gr
- vezels 8 gr
- eiwit 35 gr
- zout 2.5 gr
Ook lekker