Tempeh spiesen met ananas

Lekkere vegetarische spiesjes voor op de BBQ van gemarineerde tempeh, ananas en paprika

Bijgerecht 20 min

ingrediënten

voor 6 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de tempeh in blokjes van ca 3 x 3 cm. Meng de honing, srirasha saus, olie en saojasaus door elkaar. Giet dit mengsel in een kom over de blokjes tempeh. Laat dit even marineren, een paar minuten of voor een intensere smaak langer.

  2. Snijd de paprika en ananas in gelijke blokjes. Rijg de tempeh, ananas en paprika aan spiesen. Grill ze vervolgens op de BBQ (of grillpan) ca 5 minuten.

  3. Tip: lekker met een satesaus.

Heeft het gesmaakt?
9 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!