Ga naar de inhoud
Bramen strudel

Bramen strudel

Heerlijke zomerse variant op de traditionele appelstrudel met bramen en sinaasappel.

15 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor personen

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 150 gr bramen
  • 2 theelepels sinaasappelschil
  • 1 zakje vanilla suiker
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels melk

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven op 200 graden.


  2. Was de bramen en dep ze voorzichtig droog. Meng ze met de vanillesuiker en sinaasappelschil (de bramen blijven heel).


  3. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met melk. Verdeel de bramen over 1 helft van de plakjes bladerdeeg.


  4. Snijd met een mes een aantal inkepingen in de andere zijde van het deeg. Klap deze zijde nu over de bramen heen en druk de zijkanten met een vork op elkaar.


  5. Leg de bladerdeegpakketjes op een stuk bakpapier en bak ze in het midden van de oven in 20 minuten knapperig.


  6. Om het dessert compleet te maken kun je er een bolletje vanilla ijs bij serveren.