Bramen strudel

Heerlijke zomerse variant op de traditionele appelstrudel met bramen en sinaasappel
Ingrediënten
4 plakjes bladerdeeg
150 gr bramen
2 theel sinaasappelschil
1 zakje vanile suiker
2 eetl suiker
2 eetl melk
 
Bereiding:
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven op 200 graden. Was de bramen en dep ze voorzichtig droog. Meng ze met de vanillesuiker en sinaasappelschil (de bramen blijven heel). Bestrijk de randen van het bladerdeeg met melk. Verdeel de bramen over 1 helft van de plakjes bladerdeeg. Snijd met een mes een aantal inkepingen in de andere zijde van het deeg. Klap deze zijde nu over de bramen heen en druk de zijkanten met een vork op elkaar. Leg de bladerdeegpakketjes op een stuk bakpapier en bak ze in het midden van de oven in 20 minuten knapperig. Om het dessert compleet te maken kun je er een bolletje vanilleijs bij serveren.
38 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.