Bramen strudel

Heerlijke zomerse variant op de traditionele appelstrudel met bramen en sinaasappel.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven op 200 graden.

Was de bramen en dep ze voorzichtig droog. Meng ze met de vanillesuiker en sinaasappelschil (de bramen blijven heel).

Bestrijk de randen van het bladerdeeg met melk. Verdeel de bramen over 1 helft van de plakjes bladerdeeg.

Snijd met een mes een aantal inkepingen in de andere zijde van het deeg. Klap deze zijde nu over de bramen heen en druk de zijkanten met een vork op elkaar.

Leg de bladerdeegpakketjes op een stuk bakpapier en bak ze in het midden van de oven in 20 minuten knapperig.

Om het dessert compleet te maken kun je er een bolletje vanilla ijs bij serveren.

41 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!