Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Bramen strudel

Heerlijke zomerse variant op de traditionele appelstrudel met bramen en sinaasappel
Ingrediënten
4 plakjes bladerdeeg
150 gr bramen
2 theel sinaasappelschil
1 zakje vanile suiker
2 eetl suiker
2 eetl melk
 
Bereiding:
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven op 200 graden. Was de bramen en dep ze voorzichtig droog. Meng ze met de vanillesuiker en sinaasappelschil (de bramen blijven heel). Bestrijk de randen van het bladerdeeg met melk. Verdeel de bramen over 1 helft van de plakjes bladerdeeg. Snijd met een mes een aantal inkepingen in de andere zijde van het deeg. Klap deze zijde nu over de bramen heen en druk de zijkanten met een vork op elkaar. Leg de bladerdeegpakketjes op een stuk bakpapier en bak ze in het midden van de oven in 20 minuten knapperig. Om het dessert compleet te maken kun je er een bolletje vanilleijs bij serveren.
Beoordeling (16 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas
Cannelloni met spinazie en zalm