
Matcha koekjes
Matcha is gemaakt van gedroogde groene theebladeren en wordt vaak gebruikt om thee of een (iced) latte mee te maken. Maar wist je ook dat je de matcha heel makkelijk in bakrecepten kunt gebruiken? Bijvoorbeeld voor deze heerlijke koeken!
10 M + 15 M baktijd + 15 M rusttijd
Ingrediƫnten
Voor koeken
-
100 gr plantaardige boter
-
150 gr fijne suiker
-
125 ml sojamelk
-
225 gr bloem
-
2 eetlepels maĆÆzena
-
2 eetlepels matcha
-
1 theelepels bakpoeder
-
1 eetlepel citroensap
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180Ā°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Haal de plantaardige boter uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Snijd in kleine blokjes.
-
Mix de plantaardige boter daarna met de suiker en giet de sojamelk erbij. Mix het tot het goed gemengd is. Gebruik hier eventueel een handmixer of garde voor.
-
Gebruik een grote kom om de droge ingrediĆ«nten te mixen. Doe de bloem, maĆÆzena, matcha en de bakpoeder in de kom en mix het met een garde.
-
Voeg het mengsel van de boter, sojamelk en suiker toe aan de droge ingrediƫnten en mix het goed door elkaar. Giet als laatst het citroensap erbij en mix nogmaals goed.
-
Laat het deeg 15 minuten afgedekt rusten in de koelkast.
-
Maak met je handen balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat. Druk ze daarna plat. Zorg ervoor dat je ruimte overhoudt tussen de koekjes.
-
Zet de bakplaat in de oven en bak de koekjes 12-15 minuten in de voorverwarde oven. Haal ze er daarna uit en laat ze nog even goed afkoelen. Serveer daarna meteen of bewaar ze in een trommel.
-
Tip: zoek je een goede matcha poeder? Kijk dan hier op de website bij de matcha van Lenna Omrani.
Heeft het gesmaakt?
1 stem
Ook lekker