Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bruschetta salade

Een salade van knapperig geroosterd brood met gemarineerde tomaatjes.

Ingrediënten
  • 75 gr rucola
  • 6 rijpe tomaten
  • 12 sneetjes gegrild brood met knoflook
  • verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 1 zakje mini mozzarella balletjes
  • 1 eetlepel olijfolie (+ extra om te bestrijken)
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 2 eetlepels pijnboompitten (geroosterd)

Bereiding
Snijd de tomaten in vieren en verwijder de pitjes en het waterige gedeelte. Snijd de rest in blokjes. Doe deze in een bakje met wat fijngesneden basilicum, eetlepel olijfolie, balsamico azijn en snufje peper en zout. Dek af en zet dit apart. Bestrijk de sneetjes brood met een beetje olijfolie.

Grill ze in een grillpan of tosti ijzer krokant. Wrijf ze daarna in met een teentje knoflook. Verdeel de sla over borden of kommen. Steek hier de stukjes gegrild brood in en verdeel de balletjes mozzarella hierover. Schep de tomatensalsa er in het midden op. Bestrooi met wat pijnboompitten en extra basilicum.

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×