Mozzarella torentje met groenten

Lekker vegetarisch voorgerecht dat er ook nog eens super leuk uit ziet!

Ingrediënten 
1 maxi mozzarella (of 2 bollen)
1/2 aubergine
2 tomaten
2 eetlepels pesto
olijfolie
Geroosterde pijnboompitten
Tuinkers of verse basilicum ter garnering

Bereiding
Snijd de aubergine in plakken. Bestrijk beide kanten van de plakken met een beetje olijfolie. Rooster ze in de grillpan mooi bruin en houd ze warm. Snijd de tomaten en de mozzarella in plakken. Maak torentjes en begin met een tomaat dan de aubergine, pesto en mozzarella en herhaal dit.
 
aubergine torentje 01aubergine torentje 01aubergine torentje 01aubergine torentje 01 
 
Door de warme aubergine smelt de mozzarella iets, maar wil je hem meer laten smelten dan kun je de torentjes nog 2 min in de oven op 200 graden zetten. Garneer de torentjes met verse kruiden en geroosterde pijnboompitten en wat extra olijfolie.
 
88 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.