Mozzarella torentje met groenten

Lekker vegetarisch voorgerecht dat er ook nog eens super leuk uit ziet!

Ingrediënten 
1 maxi mozzarella (of 2 bollen)
1/2 aubergine
2 tomaten
2 eetlepels pesto
olijfolie
Geroosterde pijnboompitten
Tuinkers of verse basilicum ter garnering

Bereiding
Snijd de aubergine in plakken. Bestrijk beide kanten van de plakken met een beetje olijfolie. Rooster ze in de grillpan mooi bruin en houd ze warm. Snijd de tomaten en de mozzarella in plakken. Maak torentjes en begin met een tomaat dan de aubergine, pesto en mozzarella en herhaal dit.
 
aubergine torentje 01aubergine torentje 01aubergine torentje 01aubergine torentje 01 
 
Door de warme aubergine smelt de mozzarella iets, maar wil je hem meer laten smelten dan kun je de torentjes nog 2 min in de oven op 200 graden zetten. Garneer de torentjes met verse kruiden en geroosterde pijnboompitten en wat extra olijfolie.
 
84 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.