Mozzarella torentje met groenten
Lekker vegetarisch voorgerecht dat er ook nog eens super leuk uit ziet! Een smaakvol en kleurrijk mozzarella en groenten torentje.
20 M
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
1 maxi mozzarella ( of 2 normale bollen )
-
0.5 aubergine
-
2 tomaten
-
2 eetlepels pesto
-
olijfolie
-
geroosterde pijnboompitten
-
Tuinkers of verse basilicum ter garnering
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd de aubergine in plakken. Bestrijk beide kanten van de plakken met een beetje olijfolie. Rooster ze in de grillpan mooi bruin en houd ze warm.
-
Snijd de tomaten en de mozzarella in plakken. Maak torentjes en begin met een tomaat dan de aubergine, pesto en mozzarella en herhaal dit.
-
Door de warme aubergine smelt de mozzarella iets, maar wil je hem meer laten smelten dan kun je de torentjes nog 2 min in de oven op 200 graden zetten.
-
Garneer de torentjes met verse kruiden en geroosterde pijnboompitten en wat extra olijfolie.
Heeft het gesmaakt?
102 stemmen
Ook lekker