Ga naar de inhoud
Caesar salade met gebakken zalm

Caesar salade met gebakken zalm

De basis van een caesar salade aangevuld met avocado en zalm tot een heerlijke maaltijd

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 1 avocado
  • 1 baby romaine sla
  • 300 zalm ( 2 stukken )
  • 1 eetlepel citroen sap
  • 40 gr croutons
  • 2 eetlepel Parmezaanse kaas
  • 2 eieren
  • Scheutje azijn
  • peper en zout

Dressing

  • 1 eetlepel yoghurt
  • 0.5 eetlepel mayonaise
  • 1 teentje knoflook ( uitgeperst )
  • scheutje olijfolie
  • 3 ansjovis uit blik ( heel fijn gesneden )
  • 1 eetlepel citroensap

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en zet in de koelkast. Breng een pan met water aan de kook en voeg hier een klein scheutje azijn aan toe. Roer met een lepel in het water tot er een draaikolk ontstaat. Tik een eitje op de rand en laat voorzichtig in het midden van de draaikolk glijden (je kunt het eitje ook eerst in een kommetje kapot tikken en dan in het water laten glijden). Kook het ei ongeveer 3 a 4 minuten. Schep het ei met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Herhaal dit ook met het andere ei.


  2. Snijd de sla in reepjes en verdeel over 2 borden of kommen. Besprenkel de zalm met citroensap en peper en zout. Verhit een beetje olie in een pan en bak de zalm op middelhoog vuur 2 a 3 minuutjes aan beide kanten. Snijd ondertussen ook de avocado in plakjes en verdeel over de sla. Bestrooi met de croutons en dressing. Leg de zalm op de salade en samen met het gepocheerde ei. Bestrooi als laatste nog met wat parmezaanse kaas.


  3. Tip: geen tijd of zin om eieren te pocheren? Serveer dan de salade met een gekookt eitje.