
Salade met gebakken champignons
Herfstige salade met in knoflook gebakken champignons met rozemarijn. Lekker met romige avocado, feta, walnoten en balsamico crème.
15 M
Ingrediënten: Salade champignons
Voor personen
-
200 gr champignons
-
85 gr veldsla
-
2 takjes verse rozemarijn
-
1 avocado
-
75 gr feta
-
30 gr walnoten
-
2 eetlepels Balsamico crème
-
1 eetlepel olijfolie
-
Snuf peper & zout
-
1 teentje knoflook
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Salade champignons
-
Snijd de champignons in plakjes en pers de knoflook uit.
-
Verhit de olijfolie in een pan en fruit die in de pan aan.
-
Voeg vervolgens de champignons toe samen met de verse rozemarijn, peper en zout. Bak de champignons goudbruin.
-
Verdeel ondertussen de veldsla over een of twee borden en verdeel (zodra ze klaar zijn) daaroverheen de champignons.
-
Snijd de avocado in plakjes en leg ook deze erop.
-
Hak de walnoten fijn en leg deze samen met de feta er op.
-
Maak af met de balsamico crème en eventueel wat extra olijfolie, peper en zout.
Heeft het gesmaakt?
66 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 420
- vet 36 gr
- verzadigd vet 8 gr
- koolhydraten 13 gr
- w.v. suikers 5 gr
- vezels 6 gr
- eiwit 9 gr
- zout 1.2 gr
Ook lekker