Ga naar de inhoud
Salade met gebakken champignons

Salade met gebakken champignons

Herfstige salade met in knoflook gebakken champignons met rozemarijn. Lekker met romige avocado, feta, walnoten en balsamico crème.

15 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 200 gr champignons
  • 85 gr veldsla
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 1 avocado
  • 75 gr feta
  • 30 gr walnoten
  • 2 eetlepels Balsamico crème
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Snuf peper & zout
  • 1 teentje knoflook

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de champignons in plakjes en pers de knoflook uit.


  2. Verhit de olijfolie in een pan en fruit die in de pan aan.


  3. Voeg vervolgens de champignons toe samen met de verse rozemarijn, peper en zout. Bak de champignons goudbruin.


  4. Verdeel ondertussen de veldsla over een of twee borden en verdeel (zodra ze klaar zijn) daaroverheen de champignons.


  5. Snijd de avocado in plakjes en leg ook deze erop.


  6. Hak de walnoten fijn en leg deze samen met de feta er op.


  7. Maak af met de balsamico crème en eventueel wat extra olijfolie, peper en zout.