Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Caesar salade

Lekker recept voor de klassieke caesar salade met zelfgemaakte dressing en krokante knoflook croutons

Ingrediënten
  • 1 krop romeinse sla of 2 little gems
  • 1 mini ciabatta brood (of ander brood)
  • 50 gr parmezaanse kaas
  • 1 teen knoflook
  • 2 eieren gekookt
  • 1 eetlepel olijfolie
Caesar salade dressing:
  • Paar druppels worcestershiresaus
  • Sap van ½ citroen
  • scheut olijfolie
  • 1 teen knoflook (fijngehakt)
  • peper en zout
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel creme fraiche
  • Optioneel: 3 ansjovis
Benodigdheden:
  • Keukenmachine of blender

Bereiding
Kook de eieren 8 minuten. Maak de dressing: doe alles, behalve de olijfolie en de crème fraiche, in de keukenmachine of blender en mix door elkaar. Schenk druppelsgewijs de olijfolie erbij, blijf ondertussen rustig mixen, tot de gewenste dikte. Roer als laatste de crème fraiche er door. Snijd het brood in grove stukjes en meng in een kom met een 1 eetlepel olijfolie en 1 teen knoflook uitgeperst.

Rooster de croutons in een droge koekenpan of in de Airfryer 3 minuten tot ze knapperig zijn. Snijd de sla grof en verdeel over borden. Verdeel hier de croutons en flink wat Parmezaanse kaas over. Snijd de eieren in partjes en leg op de salade. Besprenkel de caesar salade met flink wat van de romige dressing.

Tip: Verdeel eventueel wat extra ansjovis over de salade. Probeer ook eens deze caesar salade met kip of caesar salade met garnalen.
 

caesar-salade

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×