Caesar salade

Lekker recept voor de klassieke caesar salade met zelfgemaakte dressing en krokante knoflook croutons

Hoofdgerecht 35 min

ingrediënten

voor 2 personen

Dressing:

Benodigdheden:

Bereiding

  1. Kook de eieren 8 minuten.

  2. Maak ondertussen de dressing: doe alles, behalve de olijfolie en de crème fraîche, in de keukenmachine of blender en mix door elkaar. Schenk druppelsgewijs de olijfolie erbij, blijf ondertussen rustig mixen, tot de gewenste dikte. Roer als laatste de crème fraîche er doorheen.

  3. Snijd het brood in grove stukjes en meng in een kom met een 1 eetlepel olijfolie en 1 teen knoflook uitgeperst. Rooster de croutons in een droge koekenpan of in de Airfryer 3 minuten tot ze knapperig zijn.

  4. Snijd de sla grof en verdeel over borden. Verdeel hier de croutons en flink wat Parmezaanse kaas over. Snijd de eieren in partjes en leg op de salade. Besprenkel de caesar salade met flink wat van de romige dressing.

  5. Tip: Verdeel eventueel wat ansjovis over de salade. Probeer ook eens deze caesar salade met kip of caesar salade met garnalen.


  6. Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

Heeft het gesmaakt?
111 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!