
Caesar salade
Het lekkerste recept voor de klassieke caesar salade, maak het zelf! Met zelfgemaakte dressing en krokante knoflook croutons. Optioneel met ansjovis, dit kun je ook weglaten.
35 M
Ingrediƫnten: Caesar salade
Voor personen
-
1 krop romaine sla ( of 2/3 kropjes baby romaine sla )
-
1 mini ciabatta brood ( of evt. oud brood dat je over hebt )
-
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
-
1 teen knoflook
-
2 verse eieren
-
1 eetlepel olijfolie
Dressing:
-
Paar druppels worcestershiresaus
-
Sap van ½ citroen
-
Scheut olijfolie
-
1 teen knoflook ( fijngehakt )
-
peper en zout
-
1 theelepel mosterd
-
1 eetlepel mayonaise
-
1 eetlepel crème fraîche
-
3 stuks ansjovis uit blik op olie ( Optioneel )
Benodigdheden:
-
Keukenmachine of blender
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Caesar salade
-
Kook de eieren 8 minuten.
-
Maak ondertussen de dressing: doe alles, behalve de olijfolie en de crème fraîche, in de keukenmachine of blender en mix door elkaar. Schenk druppelsgewijs de olijfolie erbij, blijf ondertussen rustig mixen, tot de gewenste dikte. Roer als laatste de crème fraîche er doorheen.
-
Snijd het brood in grove stukjes en meng in een kom met een 1 eetlepel olijfolie en 1 teen knoflook uitgeperst. Rooster de croutons in een droge koekenpan of in de Airfryer 3 minuten tot ze knapperig zijn.
-
Snijd de sla grof en verdeel over borden. Verdeel hier de croutons en flink wat Parmezaanse kaas over. Snijd de eieren in partjes en leg op de salade. Besprenkel de caesar salade met flink wat van de romige dressing.
-
Tip: verdeel eventueel wat ansjovis over de salade. Probeer ook eens deze caesar salade met kip of caesar salade met garnalen.
Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.
Heeft het gesmaakt?
128 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 450
- vet 35 gr
- verzadigd vet 8 gr
- koolhydraten 20 gr
- w.v. suikers 2 gr
- vezels 3 gr
- eiwit 15 gr
- zout 1.5 gr
Ook lekker