Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Caesar salade met pasta en kip

Deze uitgebreide versie van de klassieke caesar salade met kip, pasta en ei is heerlijk als hoofdgerecht

  • 2 kleine kipfilets
  • Ingredienten
    • snuf paprikapoeder
    • snuf peper en zout
    • 2 eieren (gekookt)
    • 2 kropjes little gem sla
    • Handje parmezaanse kaas snippers
    • Ca 40 gr croutons
    • 125 gr pasta
    Dressing
    • scheutje olijfolie
    • 3 ansjovis uit blik (heel fijn gesneden)
    • 1 klein teentje knoflook (uitgeperst)
    • 1 eetlepel citroensap
    • ½ eetlepel mayonaise
    • 1 eetlepel yoghurt

    Bereiding
    Kook de pasta al dente. Meng alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en bewaar in de koelkast. Bestrooi de kip met paprikapoeder, peper en zout en bak in een beetje olie of boter ca 8 tot 10 minuten gaar in de pan.

    caesar_salade_pasta_01.jpg
    caesar_salade_pasta_02.jpg
    caesar_salade_pasta_03.jpg
    caesar_salade_pasta_04.jpg

    Snijd de kroppen sla in repen en meng met de pasta en verdeel over 2 borden. Snijd de warme kip in dunne plakken en verdeel over de salade. Bestrooi met croutons en Parmezaanse kaas. Snijd de eitjes in vieren en leg op de salade. Besprenkel het gerecht met de dressing. Deze salade kun je zowel lauwwarm als koud eten.

    Beoordeling (111 stemmen)
    Bewaar
    E-mail
    Deel
    3 x BBQ salades
    • Bijgerecht
    Salade met meloen en kokos
    • Bijgerecht
    Couscous salade met feta
    • Bijgerecht
    Pastasalade met gegrilde groente

    BBQ recepten

    Maak met de recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

    Mexicaanse kip spiesjes met avocadodip
    Burger met watermeloensalsa
    Yakitori
    Spicy pizza diavola
    Oosterse biefstuk spies met mango