Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bruschetta met avocado en ham

Een heerlijke combi van pesto, avocado en parmaham op een knapperig geroosterd broodje

Ingrediënten

Bereiding

 Snijd het brood in sneetjes en bestrijk dun met een beetje olijfolie. Verhit een grillpan en bak de broodjes 3 minuten per kant tot ze bruin en krokant beginnen te worden. Je kunt ze ook even in de oven leggen. Wrijf de broodjes daarna lichtjes in met een teentje knoflook.

 Meng de ricotta met de pesto. Snijd de avocado in kleine stukjes en meng met het sap van de limoen en een snufje peper. Besmeer de broodjes met het pesto-mengsel en schep er wat avocado op. Leg op ieder broodje een plakje parmaham. Beleg de bruschetta’s pas vlak van te voren anders worden ze zacht door het pesto-mengsel.

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.