Bruschetta met avocado en ham
Een heerlijke combinatie van pesto, avocado, romige ricotta en parmaham op een knapperig geroosterd broodje.
ingrediënten
Bereiding
-
Snijd het brood in sneetjes en bestrijk dun met een beetje olijfolie.
-
Verhit een grillpan en bak de broodjes 3 minuten per kant tot ze bruin en krokant beginnen te worden. Je kunt ze ook even in de oven leggen.
-
Wrijf de broodjes daarna lichtjes in met een teentje knoflook.
-
Meng de ricotta met de pesto.
-
Snijd de avocado in kleine stukjes en meng met het sap van de limoen en een snufje peper.
-
Besmeer de broodjes met het pesto-mengsel en schep er wat avocado op. Leg op ieder broodje een plakje parmaham.
-
Tip: Beleg de bruschetta’s pas vlak van te voren anders worden ze zacht door het pesto-mengsel.

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!