Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Bruschetta met avocado en ham

Een heerlijke combi van pesto, avocado en parmaham op een knapperig geroosterd broodje

Ingrediënten
  • 1 ciabatta brood (of stokbrood)
  • 1 teen knoflook
  • 125 gr ricotta
  • 1 eetlepel pesto
  • 1 avocado
  • 4 plakken parmaham
  • 1 eetlepel limoensap
  • Snufje peper

Bereiding
Snijd het brood in sneetjes en bestrijk dun met een beetje olijfolie. Verhit een grillpan en bak de broodjes 3 minuten per kant tot ze bruin en krokant beginnen te worden. Je kunt ze ook even in de oven leggen. Wrijf de broodjes daarna lichtjes in met een teentje knoflook.

bruschetta_avocado_01.jpg
bruschetta_avocado_02.jpg
bruschetta_avocado_03.jpg

Meng de ricotta met de pesto. Snijd de avocado in kleine stukjes en meng met het sap van de limoen en een snufje peper. Besmeer de broodjes met het pesto-mengsel en schep er wat avocado op. Leg op ieder broodje een plakje parmaham. Beleg de bruschetta’s pas vlak van te voren anders worden ze zacht door het pesto-mengsel.

Beoordeling (152 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg
Kipcocktail met sinaasappel
Kerststol muffins
Crepe Suzette