Ga naar de inhoud
Bruschetta met avocado en ham

Bruschetta met avocado en ham

Een heerlijke combinatie van pesto, avocado, romige ricotta en parmaham op een knapperig geroosterd broodje.

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 1 ciabatta brood ( of stokbrood )
  • 1 teen knoflook
  • 125 gr ricotta
  • 1 eetlepel pesto
  • 1 avocado
  • 4 plakken parmaham
  • 1 eetlepel limoensap
  • Snufje peper

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd het brood in sneetjes en bestrijk dun met een beetje olijfolie.


  2. Verhit een grillpan en bak de broodjes 3 minuten per kant tot ze bruin en krokant beginnen te worden. Je kunt ze ook even in de oven leggen.


  3. Wrijf de broodjes daarna lichtjes in met een teentje knoflook.


  4. Meng de ricotta met de pesto.


  5. Snijd de avocado in kleine stukjes en meng met het sap van de limoen en een snufje peper.


  6. Besmeer de broodjes met het pesto-mengsel en schep er wat avocado op. Leg op ieder broodje een plakje parmaham.


  7. Tip: Beleg de bruschetta’s pas vlak van te voren anders worden ze zacht door het pesto-mengsel.