Bruschetta met avocado en ham

Een heerlijke combinatie van pesto, avocado, romige ricotta en parmaham op een knapperig geroosterd broodje.

Voorgerecht 25 min

ingrediënten

voor 8 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd het brood in sneetjes en bestrijk dun met een beetje olijfolie.

  2. Verhit een grillpan en bak de broodjes 3 minuten per kant tot ze bruin en krokant beginnen te worden. Je kunt ze ook even in de oven leggen.

  3. Wrijf de broodjes daarna lichtjes in met een teentje knoflook.

  4. Meng de ricotta met de pesto.

  5. Snijd de avocado in kleine stukjes en meng met het sap van de limoen en een snufje peper.

  6. Besmeer de broodjes met het pesto-mengsel en schep er wat avocado op. Leg op ieder broodje een plakje parmaham.

  7. Tip: Beleg de bruschetta’s pas vlak van te voren anders worden ze zacht door het pesto-mengsel.

Heeft het gesmaakt?
226 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!