Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bruschetta met avocado en ham

Een heerlijke combi van pesto, avocado en parmaham op een knapperig geroosterd broodje

Ingrediënten
  • 1 ciabatta brood (of stokbrood)
  • 1 teen knoflook
  • 125 gr ricotta
  • 1 eetlepel pesto
  • 1 avocado
  • 4 plakken parmaham
  • 1 eetlepel limoensap
  • Snufje peper

Bereiding
Snijd het brood in sneetjes en bestrijk dun met een beetje olijfolie. Verhit een grillpan en bak de broodjes 3 minuten per kant tot ze bruin en krokant beginnen te worden. Je kunt ze ook even in de oven leggen. Wrijf de broodjes daarna lichtjes in met een teentje knoflook.

Meng de ricotta met de pesto. Snijd de avocado in kleine stukjes en meng met het sap van de limoen en een snufje peper. Besmeer de broodjes met het pesto-mengsel en schep er wat avocado op. Leg op ieder broodje een plakje parmaham. Beleg de bruschetta’s pas vlak van te voren anders worden ze zacht door het pesto-mengsel.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×