Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bruschetta met avocado en ham

Een heerlijke combi van pesto, avocado en parmaham op een knapperig geroosterd broodje

Ingrediënten
  • 1 ciabatta brood (of stokbrood)
  • 1 teen knoflook
  • 125 gr ricotta
  • 1 eetlepel pesto
  • 1 avocado
  • 4 plakken parmaham
  • 1 eetlepel limoensap
  • Snufje peper

Bereiding
Snijd het brood in sneetjes en bestrijk dun met een beetje olijfolie. Verhit een grillpan en bak de broodjes 3 minuten per kant tot ze bruin en krokant beginnen te worden. Je kunt ze ook even in de oven leggen. Wrijf de broodjes daarna lichtjes in met een teentje knoflook.

Meng de ricotta met de pesto. Snijd de avocado in kleine stukjes en meng met het sap van de limoen en een snufje peper. Besmeer de broodjes met het pesto-mengsel en schep er wat avocado op. Leg op ieder broodje een plakje parmaham. Beleg de bruschetta’s pas vlak van te voren anders worden ze zacht door het pesto-mengsel.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×