
Bruschetta met avocado en ham
Een heerlijke combinatie van pesto, avocado, romige ricotta en parmaham op een knapperig geroosterd broodje.
25 M
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
1 ciabatta brood ( of stokbrood )
-
1 teen knoflook
-
125 gr ricotta
-
1 eetlepel pesto
-
1 avocado
-
4 plakken parmaham
-
1 eetlepel limoensap
-
Snufje peper
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd het brood in sneetjes en bestrijk dun met een beetje olijfolie.
-
Verhit een grillpan en bak de broodjes 3 minuten per kant tot ze bruin en krokant beginnen te worden. Je kunt ze ook even in de oven leggen.
-
Wrijf de broodjes daarna lichtjes in met een teentje knoflook.
-
Meng de ricotta met de pesto.
-
Snijd de avocado in kleine stukjes en meng met het sap van de limoen en een snufje peper.
-
Besmeer de broodjes met het pesto-mengsel en schep er wat avocado op. Leg op ieder broodje een plakje parmaham.
-
Tip: Beleg de bruschettaās pas vlak van te voren anders worden ze zacht door het pesto-mengsel.
Heeft het gesmaakt?
228 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 180
- vet 8 gr
- verzadigd vet 3 gr
- koolhydraten 20 gr
- w.v. suikers 1.5 gr
- vezels 2.5 gr
- eiwit 8 gr
- zout 0.8 gr
Ook lekker