Ga naar de inhoud
Carpaccio bonbons met truffelmayonaise

Carpaccio bonbons met truffelmayonaise

Heerlijke kerst amuse; carpaccio bonbons gevuld met zelfgemaakte truffelmayonaise en sla

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 8 plakjes dungesneden carpaccio
  • 50 gr sla
  • 2 eetlepel pijnboompitten ( geroosterd )
  • Een handje verse basilicum
  • 2 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas

TRUFFELMAYONAISE

  • 1 eidooier
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 1 eetlepel Olijfolie met truffelaroma
  • peper en zout

BENODIGDHEDEN

  • Amuselepels
  • Staafmixer
  • Hoge maatbeker

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe de eidooier in een lange maatbeker en voeg een beetje zout, peper, mosterd en witte wijnazijn toe. Mix dit met een staafmixer tot een glad papje. Mix daarna net zo lang door totdat het wat dikker begint te worden. Voeg een paar druppeltjes zonnebloemolie toe en mix deze beetje bij beetje erbij. Voeg steeds iets meer toe totdat alles is opgenomen in het mengsel. Mix net zo lang totdat het dezelfde dikte heeft dan mayonaise. Klop als laatste kort de truffelolie met een garde erdoor.


    carpaccio amuse001 carpaccio amuse002 carpaccio amuse01
  2. Leg een plakje carpaccio op een bordje. Smeer een klein beetje truffelmayonaise in het midden. Leg een klein hoopje sla erop en verdeel wat pijnboompitjes en Parmezaanse kaas er over. Vouw de buitenzijde naar binnen zodat er een bonbon ontstaat. Leg deze omgekeerd (met de mooie zijde boven) op een amuselepel of bordje. Decoreer de carpaccio bonbons met een beetje truffelmayo, basilicum, Parmezaanse kaas en pijnboompitten.


    carpaccio amuse02 carpaccio amuse03 carpaccio amuse043