Carpaccio bonbons met truffelmayonaise
Heerlijke kerst amuse; carpaccio bonbons gevuld met zelfgemaakte truffelmayonaise en sla
Ingredienten
8 plakjes dungesneden carpaccio
50 gr sla
2 eetl pijnboompitten, geroosterd
Paar blaadjes verse basilicum
2 eetl geraspte parmezaanse kaas
50 gr sla
2 eetl pijnboompitten, geroosterd
Paar blaadjes verse basilicum
2 eetl geraspte parmezaanse kaas
Truffelmayonaise:
1 eidooier
1 theel mosterd
1 eetl witte wijnazijn
150 ml zonnebloemolie
1 a 2 eetl olijfolie met truffelaroma
peper en zout
Materialen
Amuselepels
Staafmixer
Hoge maatbeker
Bereiding
Doe de eidooier in een lange maatbeker en voeg een beetje zout, peper, mosterd en witte wijnazijn toe. Mix dit met een staafmixer tot een glad papje. Mix daarna net zo lang door totdat het wat dikker begint te worden. Voeg een paar druppeltjes zonnebloemolie toe en mix deze beetje bij beetje er bij. Voeg steeds iets meer toe totdat alles is opgenomen in het mengsel. Mix net zo lang totdat het dezelfde dikte heeft dan mayonaise. Klop als laatste kort de truffelolie met een garde er door.





