Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Carpaccio bonbons met truffelmayonaise

Heerlijke kerst amuse; carpaccio bonbons gevuld met zelfgemaakte truffelmayonaise en sla

Ingredienten
8 plakjes dungesneden carpaccio
50 gr sla
2 eetl pijnboompitten, geroosterd
Paar blaadjes verse basilicum
2 eetl geraspte parmezaanse kaas

 
Truffelmayonaise:
1 eidooier
1 theel mosterd
1 eetl witte wijnazijn
150 ml zonnebloemolie
1 a 2 eetl olijfolie met truffelaroma
peper en zout 

Materialen
Amuselepels
Staafmixer
Hoge maatbeker  
 
Bereiding
Doe de eidooier in een lange maatbeker en voeg een beetje zout, peper, mosterd en witte wijnazijn toe. Mix dit met een staafmixer tot een glad papje. Mix daarna net zo lang door totdat het wat dikker begint te worden. Voeg een paar druppeltjes zonnebloemolie toe en mix deze beetje bij beetje er bij. Voeg steeds iets meer toe totdat alles is opgenomen in het mengsel. Mix net zo lang totdat het dezelfde dikte heeft dan mayonaise. Klop als laatste kort de truffelolie met een garde er door.
 
carpaccio amuse001
carpaccio amuse002
carpaccio amuse01
Leg een plakje carpaccio op een bordje. Smeer een klein beetje truffelmayonaise in het midden. Leg een klein hoopje sla er op en verdeel wat pijnboompitjes en parmezaanse kaas er over. Vouw de buitenzijdez naar binnen zodat er een bonbon ontstaat. Leg deze omgekeerd (met de mooie zijde boven) op een amuselepel of bordje. Decoreer de carpaccio bonbons met een beetje truffelmayo, basilicum, parmezaanse kaas en pijnboompitten.
 
carpaccio amuse02
carpaccio amuse03
carpaccio amuse043
 

 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×