Carpaccio bonbons met truffelmayonaise
Heerlijke kerst amuse; carpaccio bonbons gevuld met zelfgemaakte truffelmayonaise en sla
30 M
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
8 plakjes dungesneden carpaccio
-
50 gr sla
-
2 eetlepel pijnboompitten ( geroosterd )
-
Een handje verse basilicum
-
2 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
TRUFFELMAYONAISE
-
1 eidooier
-
1 theelepel mosterd
-
1 eetlepel witte wijnazijn
-
150 ml zonnebloemolie
-
1 eetlepel Olijfolie met truffelaroma
-
peper en zout
BENODIGDHEDEN
-
Amuselepels
-
Staafmixer
-
Hoge maatbeker
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Doe de eidooier in een lange maatbeker en voeg een beetje zout, peper, mosterd en witte wijnazijn toe. Mix dit met een staafmixer tot een glad papje. Mix daarna net zo lang door totdat het wat dikker begint te worden. Voeg een paar druppeltjes zonnebloemolie toe en mix deze beetje bij beetje erbij. Voeg steeds iets meer toe totdat alles is opgenomen in het mengsel. Mix net zo lang totdat het dezelfde dikte heeft dan mayonaise. Klop als laatste kort de truffelolie met een garde erdoor.
-
Leg een plakje carpaccio op een bordje. Smeer een klein beetje truffelmayonaise in het midden. Leg een klein hoopje sla erop en verdeel wat pijnboompitjes en Parmezaanse kaas er over. Vouw de buitenzijde naar binnen zodat er een bonbon ontstaat. Leg deze omgekeerd (met de mooie zijde boven) op een amuselepel of bordje. Decoreer de carpaccio bonbons met een beetje truffelmayo, basilicum, Parmezaanse kaas en pijnboompitten.
Heeft het gesmaakt?
466 stemmen
Ook lekker