Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Glutenvrije cheesecake

Deze cheesecake maak je zonder extra moeite glutenvrij en is heerlijk romig! De frisse besjes (of ander fruit) maakt het heerlijk fris.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

Verwarm de oven voor op 140 graden op hetelucht functie. Zet een bak of ovenschaal met water onder in de oven, dit zorgt ervoor dat de lucht vochtig blijft en er minder snel scheuren in de cheesecake komen.

Knip uit een vel bakpapier een cirkel in het formaat van de bodem van de springvorm. Vet de springvorm in en leg het bakpapier op de bodem. Doe de koekjes in een keukenmachine en mix totdat er fijne koekkruimels overblijven. Smelt de boter in een pannetje en meng met de fijngemalen koekjes. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de achterkant van een lepel. Er moet een stevige koekjesbodem ontstaan. Zet zolang in de koelkast.

Doe de roomkaas, suiker, vanillesuiker en eieren in een kom en mix door elkaar. Voeg de crème fraiche en de maïzena erbij en klop nogmaals kort door. Giet het roomkaasmengsel in de springvorm, op de koekjesbodem. Pureer de helft van de besjes met een vork of keukenmachine fijn en druk met een zeef het sap eruit. Verdeel dit sap op de bovenzijde van de cheesecake in kleine vlekken. Trek met een mes of prikker figuren door het cheesecakemengsel.

Zet de cheesecake vervolgens ca. 50 tot 60 minuten in de oven. Zet daarna de oven uit en laat de cheesecake in de oven die op een klein kiertje staat afkoelen. Als hij op kamertemperatuur is zet je hem in de koelkast en laat hem nog 6 uur (of een hele nacht) goed opstijven.

Garneer de cheesecake met de overgebleven besjes.

Tips: bewaar de cheesecake maximaal 3 dagen in de koelkast. Je kunt hem ook in stukken snijden, in plastic zakjes of folie doen en invriezen tot maximaal 1 maand.

Voor het maken van cheesecake gebruik ik meestal Monchou of Philadelphia roomkaas maar een ander (huis)merk kan ook. Ik gebruikte in dit recept Verkade oaties glutenvrij, maar van Schar boterkoekjes of digestive kan ook of een ander glutenvrij merk.

Glutenvrije cheesecake

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

×