Ga naar de inhoud
Glutenvrije cheesecake

Glutenvrije cheesecake

Deze cheesecake maak je zonder extra moeite glutenvrij en is heerlijk romig! De frisse besjes (of ander fruit) maakt het heerlijk fris.

40 M + 50 M oventijd + opstijven

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediƫnten

Voor personen

  • 175 gr droge glutenvrije koekjes
  • 50 gr boter of margarine
  • 600 gr roomkaas op kamertemperatuur
  • 100 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren op kamertemperatuur
  • 200 ml crĆØme fraĆ®che op kamertemperatuur
  • 1 eetlepel maĆÆzena
  • 100 gr rode aalbesjes ( of ander fruit )

Benodigdheden

  • Mixer
  • Ovenschaal of springvorm ca. 24 cm

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 140 graden op hetelucht functie. Zet een bak of ovenschaal met water onder in de oven, dit zorgt ervoor dat de lucht vochtig blijft en er minder snel scheuren in de cheesecake komen.


    Glutenvrije cheesecake Glutenvrije cheesecake Glutenvrije cheesecake
  2. Knip uit een vel bakpapier een cirkel in het formaat van de bodem van de springvorm. Vet de springvorm in en leg het bakpapier op de bodem. Doe de koekjes in een keukenmachine en mix totdat er fijne koekkruimels overblijven. Smelt de boter in een pannetje en meng met de fijngemalen koekjes. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de achterkant van een lepel. Er moet een stevige koekjesbodem ontstaan. Zet zolang in de koelkast.


  3. Doe de roomkaas, suiker, vanillesuiker en eieren in een kom en mix door elkaar. Voeg de crĆØme fraiche en de maĆÆzena erbij en klop nogmaals kort door. Giet het roomkaasmengsel in de springvorm, op de koekjesbodem. Pureer de helft van de besjes met een vork of keukenmachine fijn en druk met een zeef het sap eruit. Verdeel dit sap op de bovenzijde van de cheesecake in kleine vlekken. Trek met een mes of prikker figuren door het cheesecakemengsel.


  4. Zet de cheesecake vervolgens ca. 50 tot 60 minuten in de oven. Zet daarna de oven uit en laat de cheesecake in de oven die op een klein kiertje staat afkoelen. Als hij op kamertemperatuur is zet je hem in de koelkast en laat hem nog 6 uur (of een hele nacht) goed opstijven.


    Glutenvrije cheesecake Glutenvrije cheesecake Glutenvrije cheesecake
  5. Garneer de cheesecake met de overgebleven besjes.


  6. Tips: bewaar de cheesecake maximaal 3 dagen in de koelkast. Je kunt hem ook in stukken snijden, in plastic zakjes of folie doen en invriezen tot maximaal 1 maand.


  7. Voor het maken van cheesecake gebruik ik meestal Monchou of Philadelphia roomkaas maar een ander (huis)merk kan ook. Ik gebruikte in dit recept Verkade oaties glutenvrij, maar van Schar boterkoekjes of digestive kan ook of een ander glutenvrij merk.