Chimichurri salade met biefstuk

Deze maaltijdsalade met aardappeltjes en biefstuk is heerlijk in combinatie met Argentijnse Chimichurri saus.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Chimichurri saus:

Bereiding

 Hak de ui zo fijn mogelijk en pers de knoflook uit (of hak ook heel fijn). Hak ook de rode peper heel fijn. Doe deze fijngehakte ingrediënten in een bakje of kommetje. Voeg de oregano, tijm, mosterdpoeder, rode wijnazijn, olijfolie, peper en zout toe en roer goed door. Hak de verse peterselie heel fijn en schep er doorheen. Laat de chimichurri saus even staan (half uurtje tot een nacht). Bak de aardappeltjes in een pan of in de oven gaar en krokant. Snijd de cherrytomaatjes doormidden, de avocado in reepjes en de sla in grove stukken.

 Verdeel de groenten en de avocado over een bord. Verhit een beetje boter in een pan en bak de biefstuk. Schroei hem eerst dicht op hoog vuur en zet daarna het vuur lager en bak nog 3 minuten voor rare, 5 minuten voor medium of 8 minuten voor welldone, afhankelijk van de dikte van het vlees. Leg hem daarna 5 minuutjes in een stuk aluminiumfolie om te rusten. Snijd vervolgens in plakjes en serveer op de salade met de Chimichurri dressing.

52 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!