Ga naar de inhoud
Chimichurri salade met biefstuk

Chimichurri salade met biefstuk

Deze maaltijdsalade met aardappeltjes en biefstuk is heerlijk in combinatie met Argentijnse Chimichurri saus.

40 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 2 stukken biefstuk
  • 2 kleine kropjes romaine sla
  • 450 gr aardappelpartjes
  • 1 avocado
  • 250 gr cherrytomaatjes

Chimichurri saus:

  • 3 teentjes knoflook
  • 1 kleine ui of halve
  • 15 gr verse peterselie
  • 1 rode peper
  • 0.5 eetlepel gedroogde oregano
  • snuf tijm
  • Snuf mosterdpoeder
  • 4 eetlepels rode wijnazijn
  • scheut olijfolie
  • peper en zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Hak de ui zo fijn mogelijk en pers de knoflook uit (of hak ook heel fijn). Hak ook de rode peper heel fijn. Doe deze fijngehakte ingrediënten in een bakje of kommetje. Voeg de oregano, tijm, mosterdpoeder, rode wijnazijn, olijfolie, peper en zout toe en roer goed door. Hak de verse peterselie heel fijn en schep er doorheen. Laat de chimichurri saus even staan (half uurtje tot een nacht). Bak de aardappeltjes in een pan of in de oven gaar en krokant. Snijd de cherrytomaatjes doormidden, de avocado in reepjes en de sla in grove stukken.


    chimichuri salade www.leukerecepten.nl chimichuri salade www.leukerecepten.nl chimichuri salade www.leukerecepten.nl chimichuri salade www.leukerecepten.nl
  2. Verdeel de groenten en de avocado over een bord. Verhit een beetje boter in een pan en bak de biefstuk. Schroei hem eerst dicht op hoog vuur en zet daarna het vuur lager en bak nog 3 minuten voor rare, 5 minuten voor medium of 8 minuten voor welldone, afhankelijk van de dikte van het vlees. Leg hem daarna 5 minuutjes in een stuk aluminiumfolie om te rusten. Snijd vervolgens in plakjes en serveer op de salade met de Chimichurri dressing.