Chimichurri salade met biefstuk

Deze maaltijdsalade met aardappeltjes en biefstuk is heerlijk in combinatie met Argentijnse Chimichurri saus.

Hoofdgerecht 40 min

ingrediënten

voor 2 personen

Chimichurri saus:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Hak de ui zo fijn mogelijk en pers de knoflook uit (of hak ook heel fijn). Hak ook de rode peper heel fijn. Doe deze fijngehakte ingrediënten in een bakje of kommetje. Voeg de oregano, tijm, mosterdpoeder, rode wijnazijn, olijfolie, peper en zout toe en roer goed door. Hak de verse peterselie heel fijn en schep er doorheen. Laat de chimichurri saus even staan (half uurtje tot een nacht). Bak de aardappeltjes in een pan of in de oven gaar en krokant. Snijd de cherrytomaatjes doormidden, de avocado in reepjes en de sla in grove stukken.

  2. Verdeel de groenten en de avocado over een bord. Verhit een beetje boter in een pan en bak de biefstuk. Schroei hem eerst dicht op hoog vuur en zet daarna het vuur lager en bak nog 3 minuten voor rare, 5 minuten voor medium of 8 minuten voor welldone, afhankelijk van de dikte van het vlees. Leg hem daarna 5 minuutjes in een stuk aluminiumfolie om te rusten. Snijd vervolgens in plakjes en serveer op de salade met de Chimichurri dressing.

Heeft het gesmaakt?
72 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!