Banaan brûlée

Heerlijk toetje van gekarameliseerde bananen met ijs en chocolade, een leuke variant op de klassieke crème brûlée

Nagerecht 15 min

ingrediënten

voor 2 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Smelt de chocolade au bain marie. Rooster de hazelnoten lichtjes in een droge koekenpan.

  2. Pel de bananen en halveer ze door de lengte. Bestrooi ze aan de bovenzijde met de suiker. Brand met de Crème brûlée brander tot de suiker goudbruin is gekleurd en is gekarameliseerd.

  3. Schep een bolletje ijs bij de gekarameliseerde bananen op het bord. Besprenkel met wat gesmolten chocolade en bestrooi met wat grof gehakte hazelnoten. Serveer direct.

  4. Tip: heb je geen brander? Dan kun je de bananen ook kort in de oven onder de grill zetten tot de suiker is gekarameliseerd. Ook lekker met slagroom!

Heeft het gesmaakt?
8 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!