Vegan panna cotta met rood fruit

Dit overheerlijke toetje maak je met maar een paar ingrediënten en kun je makkelijk van tevoren klaarmaken. Daarbij ziet het er ook nog eens prachtig uit.

Nagerecht 10 min bereidingstijd + 2 uur rusttijd

ingrediënten

voor 4 porties

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng in een steelpan de agar agar met 100 ml water. Verwarm het tot het een dikke en plakkerige substantie is.

  2. Voeg dan de kokosmelk, amandelmelk, vanille-extract en ahornsiroop toe en roer met een garde goed door.

  3. Zet de pan op het vuur en laat op laag vuur verwarmen tot het net kookt.

  4. Draai het vuur uit en giet de inhoud in de glaasjes.

  5. Laat het eerst even goed afkoelen en zet ze vervolgens 2 uur in de koelkast.

  6. Zet een steelpan op het vuur en verwarm de blauwe bessen en frambozen met een scheutje water. Houd wat fruit over ter garnering.

  7. Prak het fruit fijn met een vork terwijl je het verwarmt. Voeg een eetlepel ahornsiroop toe en roer het goed door elkaar.

  8. Voeg als laatste het chiazaad toe en zet het vuur uit. Laat het even staan zodat het chiazaad het vocht kan opnemen. Roer nogmaals goed door.

  9. Schep de ‘chiajam’ in een bakje en zet het minimaal 1 uur in de koelkast.

  10. Haal de panna cotta en de jam uit de koelkast. Verdeel de jam over de panna cotta toetjes en garneer met de overgebleven frambozen en blauwe bessen.

Heeft het gesmaakt?
40 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Lenna Omrani

Mijn doel is genieten en het creëren van een gelukkig en gebalanceerd leven met als basis plantaardige producten. Dit zie je ook terug in al mijn vegan recepten.