Ga naar de inhoud
Chocolade met noten en superfood

Chocolade met noten en superfood

Snacken doe je verantwoord met deze rijkelijk gevulde pure chocolade met noten en superfood. Je hebt dit binnen een kwartiertje al gemaakt en je kunt heerlijk variëren met ingrediënten die jij het lekkerst vindt.

15 M + 30 M wachten

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor porties

  • 300 gram pure chocolade ( evt. extra puur )
  • 3 handjes superfoodmix (bijv. gojibes ( moerbei, cranberry, pompoen- en zonnepit) )
  • 2 handjes noten ( bijv. walnoten en/of amandelen )
  • 1 snuf zeezout

Materialen

  • Grote snijplank
  • Bakpapier
  • spatel
  • Vriezer

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Smelt de chocolade au bain-marie. Beleg een grote snijplank met bakpapier en verdeel de gesmolten chocolade met een spatel over een zo groot mogelijk oppervlak. Voeg de superfoodmix en de noten bij elkaar en bestrooi gelijkmatig over de chocolade. Strooi er dan nog wat zeezout overheen.


    chocolade met noten stap 1 chocolade met noten stap 2 chocolade met noten stap 3
  2. Zet de snijplank minimaal een half uur in de vriezer. Na die tijd is de chocola hard en eetbaar geworden, maar om hem volledig te laten uitharden, kun je hem het beste nog even in de koelkast laten staan. Breek de chocolade in brokken voor het serveren.