Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Chocolade met noten en superfood

Snacken doe je verantwoord met deze rijkelijk gevulde pure chocoladebrokken

Ingredienten
300 gram (extra) pure chocolade
3 handjes superfoodmix (bijv. gojibes, moerbei, cranberry, pompoen- en zonnepit)
2 handjes noten (bijv. walnoten en/of amandelen)
Snuf zeezout
 
Materialen
Grote snijplank
Bakpapier
Spatel
Vriezer
 
Bereiding
Smelt de chocolade au bain marie. Beleg een grote snijplank met bakpapier en verdeel de gesmolten chocolade met een spatel over een zo groot mogelijk oppervlak. Voeg de superfoodmix en de noten bij elkaar en bestrooi gelijkmatig over de chocolade. Strooi er dan nog wat zeezout overheen.
 
chocolade met noten 01
chocolade met noten 01
chocolade met noten 01
chocolade met noten 01
Zet de snijplank minimaal een half uur in de vriezer. Na die tijd is de chocola hard en eetbaar geworden, maar om hem volledig te laten uitharden, kun je hem het beste nog even in de koelkast laten staan. Breek de chocolade in brokken voor het serveren.
 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×