Chocolade met noten en superfood

Snacken doe je verantwoord met deze rijkelijk gevulde pure chocoladebrokken

Ingredienten
300 gram (extra) pure chocolade
3 handjes superfoodmix (bijv. gojibes, moerbei, cranberry, pompoen- en zonnepit)
2 handjes noten (bijv. walnoten en/of amandelen)
Snuf zeezout
 
Materialen
Grote snijplank
Bakpapier
Spatel
Vriezer
 
Bereiding
Smelt de chocolade au bain marie. Beleg een grote snijplank met bakpapier en verdeel de gesmolten chocolade met een spatel over een zo groot mogelijk oppervlak. Voeg de superfoodmix en de noten bij elkaar en bestrooi gelijkmatig over de chocolade. Strooi er dan nog wat zeezout overheen.
 
chocolade met noten 01
chocolade met noten 01
chocolade met noten 01
chocolade met noten 01
Zet de snijplank minimaal een half uur in de vriezer. Na die tijd is de chocola hard en eetbaar geworden, maar om hem volledig te laten uitharden, kun je hem het beste nog even in de koelkast laten staan. Breek de chocolade in brokken voor het serveren.
 
Vind je dit leuk?
21 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!