Vegan kruidenroomkaas

Een zelfgemaakte plantaardige kruidenroomkaas op basis van cashewnoten en geroosterde knoflook

Bijgerecht 10 min + 15 min oventijd

ingrediënten

voor 1 portie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Laat de cashewnoten een nacht weken in water in de koelkast. Zorg er dus voor dat je de cashewnoten een dag van tevoren klaarzet.

  2. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de puntjes van de knoflooktenen af en wikkel ze in aluminiumfolie en zet de knoflook voor 15 minuten in de oven, zonder de schil eraf te halen.

  3. Spoel de geweekte cashewnoten af en laat ze even uitlekken. Snijd de dille en bieslook fijn en zet deze apart. Wanneer de knoflook klaar is, kun je de schil er makkelijk afhalen. Doe de geweekte cashewnoten, de knoflook, edelgistvlokken, sap van ½ citroen, water, peper en zout in een keukenmachine. Mix dit tot een glad geheel. Meng vervolgens de dille en bieslook erdoorheen. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

  4. Lekker om te serveren met toastjes, op een broodje of als basis voor een vegan pastasaus.

  5. Tip: edelgistvlokken zijn te koop bij veel bio natuurwinkels maar ook grote supermarkten zoals AH en Jumbo hebben ze vaak in hun assortiment. Let op dat ze niet allemaal glutenvrij zijn.

Heeft het gesmaakt?
30 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!