Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Vegan kruidenroomkaas

Een zelfgemaakte plantaardige kruidenroomkaas op basis van cashewnoten en geroosterde knoflook

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: portie

Bereiding

 Laat de cashewnoten een nacht weken in water in de koelkast. Zorg er dus voor dat je de cashewnoten een dag van tevoren klaarzet.

 Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de puntjes van de knoflooktenen af en wikkel ze in aluminiumfolie en zet de knoflook voor 15 minuten in de oven, zonder de schil eraf te halen.

 Spoel de geweekte cashewnoten af en laat ze even uitlekken. Snijd de dille en bieslook fijn en zet deze apart. Wanneer de knoflook klaar is, kun je de schil er makkelijk afhalen. Doe de geweekte cashewnoten, de knoflook, edelgistvlokken, sap van ½ citroen, water, peper en zout in een keukenmachine. Mix dit tot een glad geheel. Meng vervolgens de dille en bieslook erdoorheen. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

 Lekker om te serveren met toastjes, op een broodje of als basis voor een vegan pastasaus.

 Tip: edelgistvlokken zijn te koop bij veel bio natuurwinkels maar ook grote supermarkten zoals AH en Jumbo hebben ze vaak in hun assortiment. Let op dat ze niet allemaal glutenvrij zijn.

Vegan kruidenroomkaas

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

×