Vegan kruidenroomkaas

Een zelfgemaakte plantaardige kruidenroomkaas op basis van cashewnoten en geroosterde knoflook

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: portie

Bereiding

 Laat de cashewnoten een nacht weken in water in de koelkast. Zorg er dus voor dat je de cashewnoten een dag van tevoren klaarzet.

 Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de puntjes van de knoflooktenen af en wikkel ze in aluminiumfolie en zet de knoflook voor 15 minuten in de oven, zonder de schil eraf te halen.

 Spoel de geweekte cashewnoten af en laat ze even uitlekken. Snijd de dille en bieslook fijn en zet deze apart. Wanneer de knoflook klaar is, kun je de schil er makkelijk afhalen. Doe de geweekte cashewnoten, de knoflook, edelgistvlokken, sap van ½ citroen, water, peper en zout in een keukenmachine. Mix dit tot een glad geheel. Meng vervolgens de dille en bieslook erdoorheen. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

 Lekker om te serveren met toastjes, op een broodje of als basis voor een vegan pastasaus.

 Tip: edelgistvlokken zijn te koop bij veel bio natuurwinkels maar ook grote supermarkten zoals AH en Jumbo hebben ze vaak in hun assortiment. Let op dat ze niet allemaal glutenvrij zijn.

Vegan kruidenroomkaas
23 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.