Ga naar de inhoud
Appelroosjes met bladerdeeg

Appelroosjes met bladerdeeg

Super leuk hapje voor moederdag: schijfjes appel opgerold met bladerdeeg in de vorm van een roos

45 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 10 plakjes bladerdeeg ( of 1 grote rol voor ca 12 stuks )
  • 3 rode appels
  • 3 eetlepels abrikozen jam
  • 1 eetlepel citroensap
  • 30 gr suiker
  • snuf kaneel
  • poedersuiker
  • bloem ( om te bestuiven )

Materialen

  • Mandoline of kaasschaaf
  • Muffin bakvorm of bakpapier
  • Kwast

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Laat de plakjes deeg ontdooien. Snijd ondertussen de appels doormidden en snijd het steeltje en het klokhuis eruit. Schaaf de halve appel met de zijkant in hele dunne plakjes. Ze moeten buigzaam zijn maar toch een mooi rood randje hebben.


    appelroosjes van bladerdeeg 01 appelroosjes van bladerdeeg 01 appelroosjes van bladerdeeg 01
  2. Doe de appelschijfjes in een kom met koud water en voeg het citroensap toe. Verwarm de kom 3 minuten in de magnetron. Je kunt ook ze eventueel ook verwarmen in een pan water. Door de appeltjes te verwarmen worden ze zachter en buigzamer. Giet de schijfjes appel af.


    appelroosjes van bladerdeeg 01 appelroosjes van bladerdeeg 01 appelroosjes van bladerdeeg 01
  3. Verwarm de oven op 200 graden. Doe de jam in een kommetje en voeg 2 eetlepels water toe en verwarm dit 1 minuutje in de magnetron of een pan en roer door elkaar. Bestuif een oppervlak met een beetje bloem en leg er 2 plakjes bladerdeeg net over elkaar op. Druk ze goed vast aan elkaar.


    appelroosjes van bladerdeeg 01 appelroosjes van bladerdeeg 01 appelroosjes van bladerdeeg 01
  4. Snijd dan de plak deeg in 4 lange stroken. Bestrijk de strook deeg met de kwast met een beetje van de waterige abrikozenjam. Leg een paar plakjes appel overlappend bovenop de deegstrook zodat ze er net bovenuit steken. Bestrooi ze met een beetje suiker en kaneel. Rol ze dan voorzichtig op en druk het uiteinde goed vast.


    appelroosjes van bladerdeeg 01 appelroosjes van bladerdeeg 01 appelroosjes van bladerdeeg 01
  5. Leg ze een paar cm van elkaar op een bakplaat met bakpapier. Je kunt ook een muffinvorm insmeren met een beetje boter of olie en ze daarin doen. Als ze allemaal klaar zijn bak je ze ongeveer 25 minuten in het midden van de oven. Check of het deeg goed gaar is en zet ze anders nog een paar minuten terug in de oven. Bestrooi ze met poedersuiker.