Appelroosjes met bladerdeeg

Super leuk hapje voor moederdag: schijfjes appel opgerold met bladerdeeg in de vorm van een roos
Ingrediënten
10 plakjes bladerdeeg (of 1 grote rol voor ca 12 stuks)
3 a 4 rode appels
3 eetlepels abrikozen jam
1 eetlepel citroensap
30 gr suiker
snuf kaneel
poedersuiker
bloem om te bestuiven
 
Materialen
Mandoline (of kaasschaaf)
Muffin bakvorm of bakpapier
Kwast
 
Bereiding
Laat de plakjes deeg ontdooien. Snijd ondertussen de appels doormidden en snijd het steeltje en het klokhuis er uit. Schaaf de halve appel met de zijkant in hele dunne plakjes. Ze moeten buigzaam zijn maar toch een mooi rood randje hebben.
 
appelroosjes van bladerdeeg 01
appelroosjes van bladerdeeg 01
appelroosjes van bladerdeeg 01
Doe de appelschijfjes in een kom met koud water en voeg het citroensap toe. Verwarm de kom 3 minuten in de magnetron. Je kunt ook ze eventueel ook verwarmen in een pan water. Door de appeltjes te verwarmen worden ze zachter en buigzamer. Giet de schijfjes appel af.
 
appelroosjes van bladerdeeg 01
appelroosjes van bladerdeeg 01
appelroosjes van bladerdeeg 01
Verwarm de oven op 200 graden. Doe de jam in een kommetje en voeg 2 eetlepels water toe en verwarm dit 1 minuutje in de magnetron of een pan en roer door elkaar. Bestuif een oppervlak met een beetje bloem en leg er 2 plakjes bladerdeeg net over elkaar op. Druk ze goed vast aan elkaar.
 
appelroosjes van bladerdeeg 01
appelroosjes van bladerdeeg 01
appelroosjes van bladerdeeg 01
Snijd dan de plak deeg in 4 lange stroken. Bestrijk de strook deeg met de kwast met een beetje van de waterige abrikozenjam. Leg een paar plakjes appel overlappend bovenop de deegstrook zodat ze er net bovenuit steken. Bestrooi ze met een beetje suiker en kaneel. Rol ze dan voorzichtig op en druk het uiteinde goed vast.
 
appelroosjes van bladerdeeg 01
appelroosjes van bladerdeeg 01
appelroosjes van bladerdeeg 01
Leg ze een paar cm van elkaar op een bakplaat met bakpapier. Je kunt ook een muffinvorm insmeren met een beetje boter of olie en ze daar in doen. Als ze allemaal klaar zijn bak je ze ongeveer 25 minuten in het midden van de oven. Check of het deeg goed gaar is en zet ze anders nog een paar minuten terug in de oven. Bestrooi ze met poedersuiker
 
477 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.