Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Monchou truffel bonbons met kersen

Heerlijke romige truffels met in het midden een kers en aan de buitenkant een laagje Bastognekruimels

Ingrediënten
Benodigdheden

Bereiding

Maal de koeken fijn in een keukenmachine. Mix de Monchou en mascarpone met de suiker en vanillesuiker romig met een mixer. Laat het mengsel een half uurtje opstijven in de koelkast.

Maak je handen iets nat. Neem een beetje van het roomkaasmengsel. Rol in een balletje en druk plat in je hand. Leg een kers in het midden en vouw het balletje dicht. Druk de naden goed dicht en rol tot een mooi balletje. Rol het balletje door de bastognekoek kruimels en leg op een bord. Laat de Monchou truffels met kersen nog eens 2 uur opstijven in de koelkast (of c.a 40 min in de diepvries).

Bewaar de truffels maximaal 5 dagen in de koelkast.

Tip: ik heb kersen uit pot gebruikt in dit recept. Je kunt ook verse kersen gebruiken, deze zijn vaak groter dus kun je met deze hoeveelheden er minder maken.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×