Monchou truffel bonbons met kersen

Heerlijke romige truffels met in het midden een kers en aan de buitenkant een laagje Bastognekruimels

Hapjes en snacks 35 min + 2 uur 30 min opstijven

ingrediënten

voor 18 stuks

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Maal de koeken fijn in een keukenmachine. Mix de Monchou en mascarpone kort met de suiker en vanillesuiker romig met een mixer, meng niet te lang zo blijf het mengsel wat steviger. Laat het mengsel een half uurtje opstijven in de koelkast.

  2. Maak je handen iets nat. Neem een beetje van het roomkaasmengsel. Rol in een balletje en druk plat in je hand. Leg een kers in het midden en vouw het balletje dicht. Druk de naden goed dicht en rol tot een mooi balletje. Rol het balletje door de bastognekoek kruimels en leg op een bord. Laat de Monchou truffels met kersen nog eens 2 uur opstijven in de koelkast (of c.a 40 min in de diepvries).

  3. Bewaar de truffels maximaal 5 dagen in de koelkast.

  4. Tip: ik heb kersen uit pot gebruikt in dit recept. Je kunt ook verse kersen gebruiken, deze zijn vaak groter dus kun je met deze hoeveelheden er minder maken en vergeet niet de pit er uit te halen.

Heeft het gesmaakt?
69 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!