Courgette feta balletjes

Deze groenteballetjes met feta zijn lekker als bijgerecht, maar ook ideaal om als hapje te serveren

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Benodigdheden

Bereiding

 Verwam de oven voor op 200 graden.

 Snijd de uiteindes van de courgette en rasp fijn met een mandoline of rasp. Leg de geraspte courgette op keukenpapier zodat het geheel al wat kan uitlekken. Rol de courgetterasp vervolgens op in een schone theedoek en knijp uit zodat er zo veel mogelijk vocht uit kan lekken.

 Klop het ei los in een kom en verkruimel de feta erdoorheen. Roer het geheel door elkaar samen met de geraspte courgette, wat paneermeel, een snuf Italiaanse kruiden, wat peper en een klein beetje zout.

 Rol met je handen balletjes van het mengsel. Voeg, als het mengsel niet stevig genoeg is, wat paneermeel toe. Leg de balletjes op een beklede bakplaat. Bak de balletjes 30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.

 Serveer met knoflooksaus.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.