Ga naar de inhoud
Courgette feta balletjes

Courgette feta balletjes

Deze groenteballetjes met feta zijn lekker als bijgerecht, maar ook ideaal om als hapje te serveren

20 M + 30 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 1 courgette
  • 100 gr feta
  • paneermeel
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 ei
  • peper en zout
  • Knoflooksaus

Benodigdheden

  • beklede bakplaat
  • rasp/mandoline

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwam de oven voor op 200 graden.


  2. Snijd de uiteindes van de courgette en rasp fijn met een mandoline of rasp. Leg de geraspte courgette op keukenpapier zodat het geheel al wat kan uitlekken. Rol de courgetterasp vervolgens op in een schone theedoek en knijp uit zodat er zo veel mogelijk vocht uit kan lekken.


  3. Klop het ei los in een kom en verkruimel de feta erdoorheen. Roer het geheel door elkaar samen met de geraspte courgette, wat paneermeel, een snuf Italiaanse kruiden, wat peper en een klein beetje zout.


  4. Rol met je handen balletjes van het mengsel. Voeg, als het mengsel niet stevig genoeg is, wat paneermeel toe. Leg de balletjes op een beklede bakplaat. Bak de balletjes 30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.


  5. Serveer met knoflooksaus.