
Courgette feta balletjes
Deze groenteballetjes met feta zijn lekker als bijgerecht, maar ook ideaal om als hapje te serveren
20 M + 30 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
1 courgette
-
100 gr feta
-
paneermeel
-
1 theelepel Italiaanse kruiden
-
1 ei
-
peper en zout
-
Knoflooksaus
Benodigdheden
-
beklede bakplaat
-
rasp/mandoline
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwam de oven voor op 200 graden.
-
Snijd de uiteindes van de courgette en rasp fijn met een mandoline of rasp. Leg de geraspte courgette op keukenpapier zodat het geheel al wat kan uitlekken. Rol de courgetterasp vervolgens op in een schone theedoek en knijp uit zodat er zo veel mogelijk vocht uit kan lekken.
-
Klop het ei los in een kom en verkruimel de feta erdoorheen. Roer het geheel door elkaar samen met de geraspte courgette, wat paneermeel, een snuf Italiaanse kruiden, wat peper en een klein beetje zout.
-
Rol met je handen balletjes van het mengsel. Voeg, als het mengsel niet stevig genoeg is, wat paneermeel toe. Leg de balletjes op een beklede bakplaat. Bak de balletjes 30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
-
Serveer met knoflooksaus.
Heeft het gesmaakt?
355 stemmen
Ook lekker