Ga naar de inhoud
Courgette spaghetti met halloumi

Courgette spaghetti met halloumi

Deze koolhydraatarme maaltijd bestaat voor een groot gedeelte uit groenten en combineert heerlijk met de iets zoute gebakken halloumi kaas.

40 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 2 grote courgettes ( of 400 gr kant-en-klare courgetti )
  • 250 gr tomaatjes geel en rood
  • 200 gr halloumi ( grill kaas )
  • 2 eetlepels pistachenoten

Kalette pesto

  • 75 gr kalettes ( kruising tussen spruitjes en boerenkool )
  • 50 gr pistachenoten ( ongezouten )
  • 1 bosje verse basilicum
  • 50 ml olie ( of meer )
  • snuf peper en zout
  • 50 gr Parmezaanse kaas

Materialen

  • Grillpan
  • Keukenmachine

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Begin eerst met het maken van de pesto: Doe alle ingrediënten behalve de olie in een keukenmachine en maal fijn. Voeg beetje bij beetje de olie toe tot er een smeuïg geheel ontstaat. Haal de courgettes door de spirelli als je geen kant en klare courgetti gebruikt. Halveer de cherrytomaatjes. Snijd de halloumi in dunne plakken. Verhit de grillpan en bestrijk lichtjes met een beetje olie. Bak de halloumi kaas een paar minuten aan beide zijdes tot er mooie strepen te zien zijn.


  2. Verhit ondertussen een andere grote (wok)pan en bak hier de courgetti een paar minuten aan tot deze iets is geslonken. Voeg de kalette-pesto toe aan de courgetti en schep er samen met de cherrytomaatjes doorheen. Serveer de courgette spaghetti met pesto op een bord met een paar plakjes halloumi, wat extra pistcahenootjes en verse basilicum.


  3. Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.